x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 7.000 de turişti pe pârtiile din Valea Prahovei. Vezi aici live distracţia de la munte

7.000 de turişti pe pârtiile din Valea Prahovei. Vezi aici live distracţia de la munte

12 Ian 2013   •   17:23
7.000 de turişti pe pârtiile din Valea Prahovei. Vezi aici live distracţia de la munte
Sursa foto: Dragos Savu/Intact Images

Mii de turişti se află în acest week-end în staţiunile de pe Valea Prahovei, condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă fiind foarte bune, astfel că oamenii aşteaptă zeci de minute la instalaţiile de transport pe cablu, informează mediafax.ro.

Peste 7.000 de turişti se află, sâmbătă, pe pârtiile din staţiunile Sinaia, Buşteni şi Azuga, unde stratul de zăpadă este cuprins între o jumătate de metru şi un metru, iar condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt foarte bune.

Cea mai căutată staţiune este şi în acest week-end Sinaia, aceasta fiind singura de pe Valea Prahovei care are pârtii destinate schiorilor experimentaţi. Este vorba despre pârtiile de mare altitudine din Valea Dorului şi Valea Soarelui, situate la 2.000 de metri altitudine în Bucegi. Aproximativ 3.000 de turişti se află pe aceste pârtii, dar şi pe Pârtia Nouă, amenajată sub traseul telegondolei care urcă din Sinaia până la Cota 1.400 din Masivul Bucegi.

În staţiunea Buşteni, aproximativ 2.000 de turişti se află pe pârtiile Kalinderu I şi II, dar şi în parcul de distracţii amenajat la baza domeniului schiabil Kalinderu. Pe pârtiile Kalinderu, stratul de zăpadă măsoară aproape jumătate de metru, conform administratorilor domeniului schiabil.

Şi în staţiunea Azuga, aproximativ 2.000 de turişti se află pe pârtiile Sorica şi Cazacu.

În toate cele trei staţiuni, schiorii sau cei care practică snowboard-ul aşteaptă zeci de minute la instalaţiile de transport pe cablu - telegondolă, telescaun, teleschi, baby schi, iar parcările din jurul domeniilor schiabile sau de la baza instalaţiilor de transport pe cablu sunt supraaglomerate. 

Imagini cu partiile dotate cu nocturnă pot fi văzute dand click pe webcam jurnalul.

×