x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 79 trenuri sunt anulate, traficul aerian se desfăşoară fără probleme deosebite

79 trenuri sunt anulate, traficul aerian se desfăşoară fără probleme deosebite

04 Feb 2012   •   06:47
79 trenuri sunt anulate, traficul aerian se desfăşoară fără probleme deosebite

Un numar de 79 de trenuri, inclusiv suburbane, erau anulate sambata, la 14.00, adica 4,5% din totalul trenurilor de calatori prevazute sa circule, conform datelor centralizate de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

In ceea ce priveste transportul aerian, sunt deschise toate aeroporturile, fiind inregistrate intarzieri mai mari de 30 de minute la decolare in cazul a cinci curse de pe Aeroportul Baneasa si doua de pe Henri Coanda. De asemenea, doua curse ce trebuiau sa aterizeze pe Baneasa aveau intarzieri de peste 30 de minute si una care trebuia sa aterizeze pe Henri Coanda.

La ora 14:00, era blocata pe Dunare, din cauza ghetii, nava ASPRO-pavilion Cambodgia, incarcata cu 3111,630 tone fier vechi, la Mm. 73. La km.313 era blocat in gheata S/M SEQUENS pavilion Olanda cu o barja incarcata cu grau. Se actiona pentru deblocarea slepului motor prin spargerea ghetii cu alte impingatoare. La km.312 au ramas in gheata si impingatoarele romanesti MERCUR 307 si MERCUR 305 ambele cu cate o barja, venite pentru a incerca deblocarea slepului SEQUENS.

Mai erau blocate si KPT. GLUSKO - impingator cu 6 unitati, la Km . 315, HOLOGRAF - impingator cu trei unitati, la Km. 315, MERCUR 306 - impingator cu 9 unitati, la Km. 315 si PORTEUS - esuata in afara senalului km. 473.

Din cauza ghetii, erau suspendate cursele de pasageri Crisan - Caraorman Crisan - Mm 23 sat, Tulcea - Periprava, Tulcea - Sf. Gheorghe, Tulcea - Sulina, iar trecerea cu bacul Calarasi - Chiciu Regie era intrerupta.

×