x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 83 de persoane aflate în situaţii limită, salvate de elicopterele SMURD

83 de persoane aflate în situaţii limită, salvate de elicopterele SMURD

de Redacția Jurnalul    |    23 Oct 2023   •   13:15
83 de persoane aflate în situaţii limită, salvate de elicopterele SMURD

Elicopterele SMURD au intervenit în ultima săptămână pentru salvarea a 83 de persoane aflate în situații limită.

Potrivit Inspectoratului General de Aviație (IGAv) din cadul MAI, în perioada 16-22 octombrie, piloţii IGAv au efectuat 110 misiuni operative, desfăşurate pe întreg teritoriul naţional. Cele mai multe solicitări au fost primite de echipajele elicopterelor SMURD, care au intervenit pentru salvarea a 83 de persoane aflate în situaţii limită.

Elicopterele SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență, transferarea pacienților critici, căutarea, salvarea şi evacuarea persoanelor accidentate pe munte, precum și pentru transportul echipelor medicale și a organelor prelevate pentru transplant.

Cele mai multe intervenții au fost la punctele de operare aeromedicale Bucureşti și Târgu Mureș (cu câte 17 persoane salvate), Jibou (12 persoane salvate) și Galați (11 persoane salvate).

În sprijinul structurilor operative ale MAI, elicopterele IGAv au efectuat 15 misiuni de suport aerian, dintre care 12 alături de Poliţia de Frontieră, pentru monitorizarea frontierei de stat și 3 de sprijin aerian pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu ocazia desfăşurării unei sesiuni comune de pregătire şi perfecţionare în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: elicoptere smurd salvare