x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO: A doua zi de proteste în fața Ministerului Sănătății, după tragedia de la Spitalul Matei Balș

VIDEO: A doua zi de proteste în fața Ministerului Sănătății, după tragedia de la Spitalul Matei Balș

de Alice Petrescu    |    31 Ian 2021   •   19:31
VIDEO: A doua zi de proteste în fața Ministerului Sănătății, după tragedia de la Spitalul Matei Balș
Sursa foto: Captura Antena 3

Zeci de bucureșteni s-au adunat duminică seara în fața Ministerul Sănătății, aceasta fiind a doua zi de proteste, după  incendiul de la Insitutul „Matei Balș” de vineri, în urma căruia au murit 7 oameni.

Protestatarii cer demisiile ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, a șefului Departamentului pentru Situați ide Urgență, Raed Arafat, dar și a primarului general Nicușor Dan, pe care îi consideră vinovați de tragedia de la „Matei Balș”.

 

Prezentă la protest, senatoarea Diana Șoșoacă și-a exprimat intenţia de a intra în clădirea Ministerului Sănătăţii, pentru a vorbi cu ministrul Vlad Voiculescu. Întrucât nu i s-a permis accesul în instituție, aceasta a  sunat la 112.

"Mă aflu în fața Ministerului Sănătății și nu mi se deschide, deși au obligația să deschidă unui demnitar. Jandarmii țin ușa închisă. Jandarmii nu au dreptul să țină un demnitar în fața ușii!", le-a spus Diana Șoșoacă celor de la 112.

”Domnul Voiculescu trebuie să vină la minister, dacă nu este aici. Este obligatoriu. Le mulțumesc tuturor polițiștilor și jandarmilor din sistem. Armata, Jandarmeria și Poliția e cu oamenii din popor. M-au sunat personal. Mi-au spus să mergem înainte să eliberăm România”, a mai spus senatoarea Diana Șoșoacă,

Persoanele prezente la protest au venit cu steaguri şi vuvuzele şi scandează lozinci precum: "Demisia!", "Iohannis, demisia!", "Ruşine să vă fie!", "Asasinii!", "Jos Guvernul!". Ei cer o reformă a sistemului de sănătate, precum şi asumarea responsabilităţii în urma incendiului de la "Matei Balş".

În cursul zilei de astăzi, un alt pacient rănit în incendiul de la Institutul Matei Balş, a murit,  la două zile de la tragedie. Bărbatul, bolnav de COVID-19, a fost transferat după incendiu la un alt spital, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

×
Subiecte în articol: protest ministerul sănătăţii