x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A fost lansată Lege-n-Dar, o aplicație cu informații juridice pentru copii

A fost lansată Lege-n-Dar, o aplicație cu informații juridice pentru copii

12 Dec 2020   •   10:30
A fost lansată Lege-n-Dar, o aplicație cu informații juridice pentru copii

Organizația VeDem Just a lansat Lege-n-Dar, o aplicație cu informații juridice pentru copii. Aceasta este gratuită și poate fi folosită pe telefoanele mobile.

Potrivit reprezentanților Asociației VeDem Just, aplicația se adresează cu precădere minorilor și tinerilor, însă vine în sprijinul oricărei persoane ce dorește să fie la curent cu noutățile legislative explicate pe înțelesul tuturor.

„Pot scrie chiar orice pe facebook? Pățesc ceva dacă distribui un clip porno pe whatsapp? Au voie părinții să controleze mesajele copiilor din telefon? Unde reclam când cineva este bătut? Poate fi obligat elevul de către profesor să deschidă camera video la o lecţie online? Ce se întâmplă cu minorul în caz de divorț al părinților? Mă pot angaja fără contract de muncă? Unde reclam că un produs cumpărat este defect? Care e diferența dintre judecător și procuror? Ce este o percheziție? Cine poate autoriza o interceptare? Chiar sunt toate legile obligatorii? Ce înseamnă că sunt citat la tribunal? Câte legi există în România și unde le găsesc? Răspunsurile sunt acum pe telefonul tău mobil, dacă instalezi ”, se arată într-un comunicat al organizației.

Conform acestora, Aplicaţia are patru funcționalități: Învață să gândești legal, Testează-te, Dicționar de legaleză, Alertă legală.

„Patru funcționalități are aplicația de educație juridică denumită lansată azi de asociația VeDemJust: 500 de legi explicate și grupate în 15 domenii, teste, dicționar de legaleză și alertă legală. Totul prin navigare simplă sau căutare prin cuvinte cheie. Plus contact cu echipa din spate dacă ceva nu merge”, a scris, pe Facebook, judecătorul Cristi Danileț.

Asociaţia VeDem Just cuprinde jurişti, elevi şi profesori. Ea a fost fondată de Ziua Internațională a Drepturilor Omului în anul 2015 și este cunoscută pentru un amplu program de educație juridică pe care îl derulează de cinci ani: redactarea de manuale juridice adresate elevilor (patru ediții) și distribuire gratuită (26.000 bucăți), instruire a profesorilor pentru a preda formal educația juridică (180 profesori), organizarea de lecții (655 de lecții în 26 de județe) și tabere de educație juridică adresate elevilor (două), instruire a profesioniștilor dreptului pentru a ține lecții nonformale de educație juridică (500).

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lege-n-dar informatii juridice