Tristul anunţ a fost făcut pe reţeaua de socializare Facebook de către Rareş Dragomir, fiul marelui compozitor. Absolvent al cursurilor Liceului de Muzică George Enescu din Bucureşti, la secţia clarinet, apoi al Conservatorului “Ciprian Porumbescu”, Marcel Dragomir era membru al Uniunii Compozitorilor din 1975.
A debutat în muzica uşoară românească încă din timpul studenţiei, ca instrumentist în formaţia "Modern grup", iar componistic a debutat, în 1972, cu piesa "N-aştepta", interpretată de regretatul Aurelian Andreescu. De-a lungul timpului, a scris muzică de scenă pentru teatrele de revistă din ţară, muzică de film şi televiziune, dar mai ales piese de muzică uşoară cu care a obţinut premii la festivaluri de interpretare şi creaţie din ţară şi din străinătate cum sunt cele de la Mamaia (1974), Sopot-Polonia (1979) şi Rostock — R. D. Germană (1980), premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor (1979).
“Melodia secolului al XX-lea”
În anul 2000, piesa "Să mori de dragoste rănită" compusă de Marcel Dragomir, pe versurile lui Aurel Storin, a fost declarată "melodia secolului al XX-lea" de către public, cu ocazia galei organizate de TVR 2.
“Să mori din dragoste rănită”, au votat românii că este cea mai frumoasă melodie a secolului. Ca totdeauna, sufletul gingaş al compozitorului Marcel Dragomir a zămislit un şlagăr superb. Pătrunde până în miezul sufletului vocea înălţătoare a Angelei Similea. Şi delicateţea versurilor lui Aurel Storin, “ să mori din dragoste rănită...şi cerul rău mă strânge”.
S-a ridicat la cer revoltător de devreme îndrăgitul compozitor Marcel Dragomir. Cerul nu strânge rău, l-a îmbrăţişat pe Marcel Dragomir cu “ un albastru infinit” . Era din acea rară specie de compozitori care orice ar compune devine şlagăr.
Performanţe
Marcel Dragomir reuşise performanţa ca imediat după ce se cânta în premieră noua lui compoziţie ea să fie fredonată de oameni.
Şi alt record al lui Marcel Dragomir este că a compus cântece iubite de români tuturor marilor cântăreţi, Angelei Similea, Mirabelei, Corinei, Mihaelei Runceanu, Elenei Cârstea. Să nu uităm că prima melodie pusă de talentul lui pe portativ a însemnat un succes important pentru Aurelian Andreescu, avea titlul “N-aştepta” .
Rar un bărbat de o asemenea sensibilitate şi delicateţe, Marcel Dragomir nu s-a amestecat în nici o bârfă, în nici o competiţie cu cotonoage, avea eleganţa unui senior. Marcel Dragomir era un fel de mângâiere de înger pentru prietenele lui cântăreţe. Îmi povestea Angela Similea că de câte ori era chinuită de tristeţe, de dezamăgiri, suna telefonul şi Dragomir o anunţa că i-a compus o melodie, o invita repede să o asculte. Venea noul cântec marca Dragomir ca un balsam, ca un pansament pe suflet.