x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A murit Nicolae Manea, fostul mare jucător, antrenor şi preşedinte al Rapidului

A murit Nicolae Manea, fostul mare jucător, antrenor şi preşedinte al Rapidului

15 Dec 2014   •   09:41
A murit Nicolae Manea, fostul mare jucător, antrenor şi preşedinte al Rapidului

Nicolae Manea, fostul jucător, antrenor şi oficial al clubului de fotbal Rapid Bucureşti, a decedat la vârsta de 60 de ani, în această dimineaţă, după o lungă luptă cu o boală incurabilă, a anunţat gruparea giuleşteană pe site-ul său oficial.

Trupul lui Nicolae Manea se află depus la biserica Sfînta Paraschiva, iar înmormântarea va avea loc miercuri la cimitirul Străuleşti 2.

Cine a fost Nicolae Manea

Nicolae Manea s-a născut la 11 martie 1954, în Bucureşti. Şi-a început cariera la Rapid, la vârsta de 12 ani, jucând la clubul giuleştean până în 1980, când a trecut la Steaua pentru un sezon. A revenit apoi în Grant şi a jucat la Rapid până în 1987, când s-a transferat la Gloria Bistriţa, echipă cu care şi-a încheiat cariera de jucător, în 1991, după ce a promovat cu ardelenii în prima divizie.

Nicolae Manea, care a evoluat ca atacant, a avut şi o selecţie în echipa naţională.

Manea şi-a început cariera de antrenor la AS Drobeta-Turnu Severin, după care a mai antrenat pe Unirea Dej, FC Bihor, iar în 1997 a pregătit echipa sa de suflet, Rapid Bucureşti. A trecut apoi pe la Ceahlăul Piatra Neamţ, a antrenat în două mandate selecţionata de tineret U-21 a României, pe FC Braşov, iar în sezonul 2009-2010 a fost din nou antrenor la Rapid. A antrenat apoi pe Gloria Bistriţa şi Corona Braşov, pe care a părăsit-o în 2013 pentru postul de preşedinte al clubului Rapid. Manea a fost schimbat din funcţie cu Nicolae Stanciu după ce clubul a fost preluat de omul de afaceri Valerii Moraru.

La Rapid, Manea a îndeplinit şi alte funcţii administrative de-a lungul timpului, secretar general, director tehnic, administrator delegat, director general adjunct sau vicepreşedinte.

×
Subiecte în articol: nicolae manea rapid bucuresti