x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A murit ultimul mascul din specia rinocerilor albi nordici

A murit ultimul mascul din specia rinocerilor albi nordici

20 Mar 2018   •   14:01
A murit ultimul mascul din specia rinocerilor albi nordici

Ultimul mascul din specia rinocerilor albi nordici a murit, lăsând în urmă doar două femele cu speranţe de conservare menite să salveze specia de la dispariţie, scrie The Guardian.

Sudan, “gigantul blând" care locuia în Kenya, a fost doborât, luni, după ce durerea provenită de la o boală degenerativă a fost mult prea mare.

Pentru a salva specia, a fost prelevat material genetic de la Sudan, înainte ca acesta să fie eutanasiat. Personalul rezervaţiei naturale în care se afla Sudan speră ca, prin intermediul “dezvoltării tehnologiilor celulare”, moartea rinocerului nu va reprezenta sfârşitul speciei sale.

Rinocerii albi nordici au fost distruşi în urma vânătorii necontrolate din era colonială, iar, de curând, din cauza sacrificiilor la care erau supuşi pentru a obţine cornul. 

“Era un gigant blând, personalitatea sa era uimitoare şi, având în vedere mărimea sa, multor oameni le era teamă de el. Însă, nu avea nimic rău în el”, a spus un reprezentant al rezervaţiei Ol Pejeta din Kenya, Elodie Sampere.

Echipa de veterinari a parcului a decis eutanasierea lui Sudan după ce condiţia sa s-a înrăutăţit peste weekend, boala lăsându-i răni adânci în piele. Rinocerul nu mai putea să stea în picioare şi se afla, vizibil, în suferinţă.

 

×