x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A noua zi de proteste. Ninsoarea nu sperie Piaţa Universităţii "Plouă, ninge, noi tot vom învinge!" LIVE TEXT

A noua zi de proteste. Ninsoarea nu sperie Piaţa Universităţii "Plouă, ninge, noi tot vom învinge!" LIVE TEXT

21 Ian 2012   •   14:37
A noua zi de proteste. Ninsoarea nu sperie Piaţa Universităţii "Plouă, ninge, noi tot vom învinge!" LIVE TEXT

Update 22:53: Un grup restrans de oameni a ramas in Piata Universitatii, majoritatea manifestantilor se indreapta catre casele lor. Au promis ca sa intorc si maine si poimaine si vor reveni de cate ori va fi nevoie, pana cade guvernul si presedintele. Oamenii parasesc Piata Universitatii cu lozinca "Daca va pasa, veniti in Piata!".

Update 19:56: Un grup de tineri a venit cu ceai fierbinte si il servesc manifestantilor inghetati. Tinerii au adus ceai pentru o mie de persoane.

Update: 19:43: Manifestantii de pe partea cu fantana au venit cu o statie si doua boxe, pentru a se face mai bine intelesi si scandeaza dupa Roberta Anastase, sa vina sa-i numere.

Update 19:32: Protestatarii sunt suparati pe Jandarmerie, in urma conflictelor de strada la care au participat, iar o femeie in varsta afiseaza o pancarta pe care scrie "Jandarmi va dorim disponibilizare placuta". In piata sunt foarte multi tineri care scandeaza impotriva presedintelui Basescu.

Update 18:43: Reporterii Jurnalul National au distribuit mai multe exemplare ale editiei speciale, dedicata protestelor din Romania. Oamenii sunt multumiti ca, in sfarsit, un cotidian central a dedicat o editie speciala protestelor din Piata Universitatii.

Update 18:20: Aproape 400 de protestatari in Piata Universitatii. Jandarmii si-au pus pelerinele de ploaie, iar lumea continua sa vina cu copiii, in ciuda conditiilor meteo nefavorabile. Se scandeaza lozincile deja devenite traditionale. La gura de metrou dinspre TNB, un grup de persoane confectioneaza banere cu lozinci anti-prezidentiale si anti-guvernamentale. Manifestantii scandeaza "Ploua, ninge, noi tot vom invinge!"

Cateva zeci de oameni s-au adunat sambata in Piata Universitatii, pentru o noua zi de proteste, chiar daca in Bucuresti ninge inca de dimineata. Oamenii, aflati pe trotuarul din fata Teatrului National, au afisat pancarte cu mesaje antiguvernamentale si scandeaza lozinci antiprezidentiale.

Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Simion Hancescu a anuntat ca protestatarilor li se vor adauga 250 - 300 de profesori din cadrul filialei sector 3 a FSLI. "Oamenii doresc sa isi exprime in principal nemultumirile cu privire la nivelul salariilor si la sistarea investitiilor din unitatile din invatamant, iar eu voi fi prezent la proteste alaturi de ei", a declarat Hancescu, potrivit Agerpres.

Sambata sunt anuntate proteste si la Paris si Madrid in semn de solidaritate cu manifestatiile din tara.

×