x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A patra zi de proteste la Piaţa Universităţii. O scenă eşuată, sloganuri antisistem şi măşti Anonymus

A patra zi de proteste la Piaţa Universităţii. O scenă eşuată, sloganuri antisistem şi măşti Anonymus

06 Noi 2015   •   18:11
A patra zi de proteste la Piaţa Universităţii. O scenă eşuată, sloganuri antisistem şi măşti Anonymus
Sursa foto: Foto: Adrian Manolache / Jurnalul

UPDATE Mai mulţi protestatari violenţi, ieşiţi vineri seară în Piaţa Independenţei din Brăila, au agresat ziariştii prezenţi la eveniment, i-au înjurat, i-au scuipat, i-au huiduit şi au îmbrâncit un operator de televiziune.

Manifestanţii cu porniri agresive, aproximativ 100 la număr, au scandat "Presa română/plină de minciună', au huiduit ziariştii şi au împins un operator de televiziune, căruia i-au lovit camera.

În Piaţa Independenţei din Brăila au existat, vineri seară, două tipuri de protestatari, unii paşnici, care au cântat şi au aprins lumânări, având afişat un banner pe care scria "Ne scuzaţi, suntem tineri educaţi!", iar alţii violenţi, care au huiduit şi au provocat forţele de ordine.

La un moment dat, un grup de manifestanţi violenţi a plecat spre casa primarului Aurel Simionescu, iar jandarmii au făcut zid în faţa lor pe Şoseaua Buzăului, pentru a nu-i lăsa să înainteze. Deranjaţi de gestul jandarmilor, protestatarii au strigat 'Jandarmeria apără hoţia!'.

Brăila se află în cea de-a patra noapte de proteste, vineri ieşind în stradă în jur de 150 de persoane

UPDATE 22:15 Câteva mii de persoane au venit vineri seară în Piaţa Universităţii, în a patra zi de proteste organizate în Capitală.

Spre deosebire de zilele trecute, când manifestanţii s-au deplasat spre puncte cheie din apropiere, de data aceasta au rămas în zona de lângă Universitatea din Bucureşti.

Bulevardul Magheru este blocat de la Hotel Intercontinental până la rond.

Huiduieli şi vociferări s-au auzit după ce mai multe persoane au încercat să amenajeze o scenă cu reflectoare lângă "Căruţa cu paiaţe" din faţa Teatrului Naţional din Bucureşti. Acolo, câţiva au încercat să ia cuvântul la portavoce, dar publicul le-a întors spatele.

"Plecaţi singuri sau vă dăm noi jos", "DNA şi CSM, aceeaşi mizerie", "Vrem un stat corect, nu defect", "Pedepse de cinci ori mai mari pentru funcţionarii corupţi" - sunt câteva dintre mesajele strigate de participanţii la manifestaţie sau inscripţionate pe pancarte.

Cezar Avrămuţ, cunoscut publicului ca "Stegarul Dac", s-a căţărat deasupra intrării în Facultatea de Geografie şi flutură un drapel. El a afişat şi o pancartă, pe care scrie "Ecologizarea clasei politice, nu candidaţi penali".

Unii protestatari poartă măşti 'Anonymus', folosite în ultimii ani tot mai frecvent la protestele din Europa, inspirate dintr-o legendă de la 1600 din Anglia a "rebelului" Guy Fawkes, "pornit" împotriva protestanţilor.

UPDATE: 19: 55 - Aproximativ 300 de persoane s-au adunat vineri seara în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca pentru a continua protestele.

Protestatarii au scandat numele clubului Colectiv şi au purtat pancarte cu mesaje împotriva clasei politice.

UPDATE: 19: 50 - Peste 1000 de persoane se află la această oră în piaţă. Protestul se desfăşoară paşnic, fără incidente.

UPDATE: 19:10 - Circulaţia pe bulevardul Magheru este blocată de manifestanţi.

Lumea a început să se adune din nou în Piaţa Universităţii, pentru a patra zi.

În piaţeta unde se află clubul Colectiv a venit un sobor de preoţi care ţin o slujbă de pomenire pentru morţii din timpul incendiului.

Ştire în curs de actualizare.

×