x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un autocar plin de români care se îndrepta spre Italia s-a răsturnat în Slovenia. Trei persoane au murit, iar alte patru sunt rănite

Un autocar plin de români care se îndrepta spre Italia s-a răsturnat în Slovenia. Trei persoane au murit, iar alte patru sunt rănite

de Redacția Jurnalul    |    03 Feb 2023   •   14:00
Un autocar plin de români care se îndrepta spre Italia s-a răsturnat în Slovenia. Trei persoane au murit, iar alte patru sunt rănite
Sursa foto: 24ur.com

Trei români au murit, iar alți patru au fost răniți vineri, într-un grav accident produs pe o autostradă din Slovenia. Un autocar din România care ducea 32 de români spre Italia s-a răsturnat.

Update Starea românilor răniți în accidentul grav din Slovenia

Trei din cei patru români duși la spital în urma accidentului grav produs pe o autostradă din Slovenia au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar acum sunt în afara oricărui pericol.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, potrivit datelor actualizate, în autocar se aflau 29 de cetățeni români. Dintre aceștia, trei au murit și patru au fost răniți.

Totodată, în urma dialogului echipei Ambasadei României la Ljubljana cu reprezentații unității medicale în cadrul căreia au fost internați pentru îngrijiri medicale cei patru cetățeni români răniți, a rezultat că doar trei dintre aceștia au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol la acest moment.

MAE precizează că ceilalți 22 de cetățeni români sunt în siguranță, le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente și urmează să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei către destinație.

Ambasada României la Ljubljana continuă dialogul cu autoritățile slovene și cu cetățenii români implicați în accident și acordă asistență consulară, inclusiv sprijin în procedura de repatriere a trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces, conform competențelor legale.
 

Stire initiala „Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Ljubljana, Republica Slovenia, a fost notificată de către autoritățile locale cu privire la producerea unui accident rutier la data 3 februarie 2023, pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetățeni români spre Italia. Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și cu privire la circumstanțele producerii accidentului. Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români implicați în accident.

Potrivit datelor preliminare disponibile, în urma accidentului, trei cetățeni români au decedat, iar alți patru au fost transportați de urgență la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate. De asemenea, ceilalți 25 de pasageri se află într-o locație a Agenției Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente, urmând să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei.

MAE informează că, anterior notificării, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență în legătura cu acest accident. Ancheta autorităților slovene cu privire la acest accident este în desfășurare.

Ambasada României la Ljubljana continuă dialogul cu autoritățile locale privind evoluția stării de sănătate a răniților, fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, precum și sprijin în procedura de repatriere a trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

MAE precizează că cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al Ambasadei României în Republica Slovenia: +386 40980068", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit datelor preliminare, în urma accidentului, trei cetățeni români au murit, iar alți patru au fost transportați la spital.

Potrivit presei locale, autocarul s-a răsturnat, însă motivele nu sunt deocamdată cunoscute.

De asemenea, ceilalți 25 de pasageri se află într-o locație a Agenției Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente, urmând să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei.

×
Subiecte în articol: accident Italia autocar Slovenia