x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Accident pe Canalul Dunăre - Marea Neagră: Două nave s-au ciocnit în zona localităţii Poarta Albă

Accident pe Canalul Dunăre - Marea Neagră: Două nave s-au ciocnit în zona localităţii Poarta Albă

16 Dec 2011   •   05:56
Accident pe Canalul Dunăre - Marea Neagră: Două nave s-au ciocnit în zona localităţii Poarta Albă

Doua nave s-au ciocnit, aseara, pe Canalul Dunare - Marea Neagra, in zona localitatii Poarta Alba. Directorul general al Companiei Nationale Administratia Canalelor Navigabile S. A., Valentin Zeicu, a declarat ca, din fericire, a fost vorba despre o coliziune fara urmari grave.

"Tancul de produse chimice Ingeborg, sub pavilion german, incarcat cu 786 de tone de benzina pentru Portul Giurgiulesti, a colizionat cu un convoi de doua barje incarcate cu 3.417 tone de cereale, conduse de impingatorul Euship 1, inmatriculat in Republica Moldova la Km 30. Ambele nave aveau piloti la bord, dar din cate se pare accidentul a fost generat de tancul petrolier care a deviat de la drum dupa ce i s-a blocat carma", a precizat astazi Zeicu, potrivit Agerpres.

In urma coliziunii nu au existat victime omenesti si nici fenomene de poluare, nava incarcata cu benzina suferind avarii ale balustradelor pe o lungime de 20 de metri si distrugeri ale capacelor la doua magazii. Evenimentul este cercetat de Capitania Medgidia. (V.M.)

×