x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Accident rutier - Ministrul Orban, "şifonat" in Cotroceni

Accident rutier - Ministrul Orban, "şifonat" in Cotroceni

de Jurnalul National    |    18 Dec 2007   •   00:00

Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, a fost implicat duminică la prănz intr-un accident de circulaţie petrecut in zona Cotroceni, pe Strada Carol Davila. Orban se afla la volanul unui Audi A6, care a derapat şi a lovit un Matiz parcat regulamentar pe dreapta.
• Orban: O problemă de familie, deszăpezirea şi analizele medicale au intărziat anunţarea accidentului • Tăriceanu - Poliţia trebuie să işi facă treaba in acest caz • Cristian David - O „tamponare uşoară" care nu necesita prezenţa Poliţiei

Ludovic Orban, ministrul Transporturilor, a fost implicat duminică la prănz intr-un accident de circulaţie petrecut in zona Cotroceni, pe Strada Carol Davila. Orban se afla la volanul unui Audi A6, care a derapat şi a lovit un Matiz parcat regulamentar pe dreapta. Orban a anunţat accidentul la Poliţie abia luni, la ora 19:00, după expirarea termenului de 24 de ore prevăzut pentru tamponările uşoare, fără victime.


INTĂRZIERE. De ce a avut nevoie ministrul de 29 de ore pentru a declara accidentul? Potrivit lui Marian Moţoc, şeful Brigăzii Poliţiei Rutiere, "ministrul a avut o problemă medicală, motiv pentru care nu s-a putut prezenta să declare incidentul. Orban susţine că nu ar fi fost decăt o simplă tamponare şi că nici nu poate fi vorba de vreo victimă". Moţoc a declarat că va declanşa o anchetă pentru a verifica dacă accidentul a fost doar o simplă contravenţie. De asemenea, potrivit lui Robert Cazanciuc, purtătorul de cuvănt al Parchetului Instanţei Supreme, procurorii vor analiza astăzi cazul, pentru a vedea dacă sunt intrunite elementele săvărşirii unei infracţiuni. In urma incidentului, ministrul a rămas fără permis pentru 30 de zile şi a fost sancţionat cu 5 puncte şi amendă pentru depăşirea termenului de declarare a accidentului.

Orban: O problemă de familie, deszăpezirea şi analizele medicale au intărziat anunţarea accidentului

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a susţinut, marţi, că a anunţat cu intărziere accidentul auto in care a fost implicat, din cauza unei probleme familiale, a faptului că a fost implicat in coordonarea acţiunilor de deszăpezire şi a unor analize medicale pe care le programase pentru luni.

El a susţinut că a aşteptat trei ore un echipaj de poliţie care să preia date referitoare la accidentul in care a fost implicat duminică şi a negat că ar fi intenţionat să muşamalizeze cazul, prevalăndu-se de funcţia de ministru.

"Sunt om şi greşeala este omenească. Nu am fost tentat să opresc reţinerea permisului sau să fac intervenţii, nici măcar la ministrul de Interne. Victima am fost eu şi nu sunt de acord să fiu supus unui linşaj mediatic pentru un fapt banal", a spus Orban.

Ministrul a arătat că maşina pe care o conducea cu 50-55 kilometri/oră, pe banda I, s-a tamponat duminică, in jurul orei 14.00, pe Âşoseaua Cotroceni, cu "un Tico", in condiţii de carosabil umed şi ninsoare abundentă.

"Am rămas trei ore la locul incidentului pentru a aştepta echipajul de poliţie, o parte din timp fiind petrecut cu şoferul Tico-ului, lovit in interiorul tamponării. Am aşteptat să vină echipajul de poliţie, dar care nu a ajuns la faţa locului, probabil din cauza sutelor de accidente", a spus Orban.

El a mai arătat că a parcurs peste 70.000 kilometri la volanul maşinii de cănd a preluat postul de ministru, pentru a inspecta diferite şantiere.

Tăriceanu - Poliţia trebuie să işi facă treaba in acest caz

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a evitat, marţi, să comenteze accidentul auto in care a fost implicat ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, arătănd că Poliţia Rutieră este autoritatea care trebuie să se implice in acest caz.

"Poliţia Rutieră trebuie să işi facă treaba in această situaţie", a răspuns Tăriceanu unei intrebări a presei pe această temă.

El a precizat că a aflat din presă despre accident, citind articolele de ziar in anumite momente ale dezbaterilor din Parlament privind bugetul pe 2008, şi că nu a discutat cu ministrul Orban pe acest subiect.

Cristian David - O „tamponare uşoară" care nu necesita prezenţa Poliţiei

Ministrul de Interne, Cristian David, a declarat, marţi, că, din informaţiile pe care le are, „accidentul in care a fost implicat Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, este o tamponare uşoară, care nu comporta prezenţa Poliţiei la faţa locului".

„Din informaţiile pe care le avem, potrivit celor declarate, acest accident este o tamponare uşoară, care nu comporta prezenţa Poliţiei şi a putut fi raportat ulterior", a declarat Cristian David, referitor la evenimentul rutier in care a fost implicat Ludovic Orban, in cursul zilei de duminică.

Intrebat dacă ştie despre existenţa unei victime in urma acestui accident rutier, David a arătat că nu cunoaşte "acest element" şi că Poliţia Rutieră va anunţa dacă apar elemente noi, pănă acum existănd doar procesele verbale intocmite celor doi participanţi la eveniment.

Cristian David a mai arătat că accidentul s-a produs duminică şi a fost adus la cunoştinţa Poliţiei luni seară, aşa cum de altfel Brigada Poliţiei Rutiere a şi informat prin intermediul unui comunicat de presă.

Intrebat dacă a discutat cu colegul său de Cabinet despre accident, David a spus: „Nu am de ce să discut eu cu domnul Orban despre acest eveniment, este o problemă care intră in competenţa Poliţiei Rutiere".

Purtătorul de cuvănt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat că ministrul Ludovic Orban a rămas fără permis, pentru 30 de zile şi a fost sancţionat cu cinci puncte amendă după ce a declarat cu cinci ore intărziere faţă de limita legală de 24 de ore, un accident rutier in care a fost implicat.
  • Mediafax

×