x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tentativă de omor la Călărași: Victimele au fost stropite cu acid sulfuric

Tentativă de omor la Călărași: Victimele au fost stropite cu acid sulfuric

de Redacția Jurnalul    |    12 Iul 2024   •   22:40
Tentativă de omor la Călărași: Victimele au fost stropite cu acid sulfuric

Doi suspecți au fost reținuți vineri pentru complicitate la tentativă de omor calificat. Aceștia sunt acuzați că au sprijinit un bărbat care a stropit cu acid sulfuric două victime, la începutul lunii iunie.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, în continuarea activităţii de urmărire penală desfăşurate într-un dosar de tentativă de omor calificat, procurorul de caz a pus în executare două mandate de aducere privind suspecţii C.A.D. de 40 de ani și C.I.I. de 20 de ani, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de omor calificat.

Cei doi suspecţi au fost reţinuţi vineri. Aceștia sunt acuzați că, în seara de 4 iunie, „l-au însoţit pe raza mun. Călăraşi şi l-au sprijinit pe autorul M.Ş.L. în punerea în executare a hotărârii de a suprima viaţa victimelor G.G.M şi J.D. A. prin stropirea acestora cu o substanţă corozivă şi în demersul de a părăsi localitatea, deplasându-se în judeţul Timiş”.

Vineri, procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Călăraşi cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, pentru 30 de zile, faţă de inculpatul C.A.D. de 40 de ani şi faţă de inculpata C.I.I. de 20 de ani.

„A fost comisă pe raza judeţului Călăraşi, acum o lună de zile. Ştiu că a suscitat interesul presei în mod deosebit, o tentativă de omor la care s-a folosit acidul sulfuric, care a fost aruncat pe două victime. Şi aceşti indivizi au fost depistaţi seara trecută şi împreună cu colegii de la Călăraşi şi la momentul de faţă se află în cercetări”, a declarat vineri la Arad Cristian Gheorghe, directorul adjunct al Direcției de Investigații Criminale din cadrul IGPR.

(sursa: Mediafax)

×