x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acţiunile Banca Transilvania au revenit la tranzacţionare, cu o scădere de 4,26%

Acţiunile Banca Transilvania au revenit la tranzacţionare, cu o scădere de 4,26%

12 Iul 2010   •   00:00

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au revenit la tranzacţionare la BVB cu o scădere de 4,26%, mai redusă decât cea afişată la suspendarea titlurilor, de 6,38%, după apariţia informaţiei privind trimiterea în judecată a preşedintelui CA al Băncii Transilvania pentru manipularea pieţei de capital.

Titurile băncii au fost retrase de la tranzacţionare la ora 12:35, iar la acel moment transferurile se realizau la un preţ de 1,32 lei, în scădere cu 6,38%.

La revenirea pe piaţă, la 15:05, actiunile se schimbau la 1,35 lei pe unitate, în coborâre cu 4,26% faţă de referinţa de vineri, pe un rulaj foarte redus, de 355.900 lei.

Preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al Băncii, Horia Ciorcilă, alături de alţi trei bancheri, a fost deferit justiţiei pentru manipularea pieţei de capital, în legătură cu modul de tranzacţionare a acţiunilor băncii.

CA al Băncii Transilvania a anunţat printr-un comunicat că nu are cunoştinţă de nicio acţiune rău intenţionată a vreunuia dintre membrii săi şi are încredere în probitatea morală şi profesională a acestora.

Banca menţionează că aceste aspecte ţin de exclusiv de tranzacţiile pe piaţa de capital şi nu interferează în niciun fel cu activitatea normală a instituţiei de credit, şi că va colabora cu autorităţile pentru rezolvarea rapidă şi transparentă a acestui caz.

×
Subiecte în articol: observator