x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Activitatea Unita, oprită temporar

Activitatea Unita, oprită temporar

26 Noi 2008   •   00:00

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a decis, ieri, sancţionarea Unita Vienna Insurance Group cu interzicerea temporară a activităţii de asigurare şi/sau de reasigurare, întrucât noii acţionari ai societăţii, Uniqa International Beteiligungs – Verwaltungs GmbH şi Uniqa International Versicherungs Holding GmbH subsidiare ale grupului Uniqa, nu au solicitat şi obţinut aprobarea instituţiei.



CSA a constatat că în 3 noiembrie, noii acţionari au numit noi membri ai Consiliului de Supraveghere şi au revocat pe cei existenţi, iar în data de 17 noiembrie, noul Consiliu de Supraveghere, neaprobat de CSA, a numit noi membri ai Directoratului societăţii şi a revocat pe cei existenţi.

"Modificarea statutului şi/sau a actului constitutiv al Unita fără avizul ori aprobarea prealabilă a CSA cu privire la noua structură a acţionariatului, noii membri ai Consiliului de Supraveghere şi ai Directoratului reprezintă o încălcare a prevederilor Legii nr.32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a Normelor privind autorizarea asigurătorilor", se arată într-un comunicat al CSA.

ACTIVITATE PARALIZATĂ
Conform deciziei Consiliului CSA, atât societăţii, cât şi sucursalelor, filialelor, agenţiilor, precum şi tuturor altor puncte de lucru ale acesteia, li se interzice temporar desfăşurarea activităţii de asigurare şi/sau de reasigurare, subscrierea de noi riscuri şi încasarea de prime aferente acestora, până la data aprobării de către CSA a noii structuri a acţionariatului, a membrilor Consiliului de Supraveghere şi a membrilor Directoratului.

Societatea are totodată obligaţia ca în termen de 3 zile de la data comunicării deciziei, să notifice toţi intermediarii în asigurări cu care colaborează cu privire la interzicerea temporară a desfăşurării activităţii de asigurare şi la faptul că aceştia nu mai pot subscrie riscuri noi în numele şi pe seama S.C. Unita Vienna Insurance Group S.A. şi nu mai pot încasa primele de asigurare aferente acestora.

×
Subiecte în articol: romania