x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adela Omar a "uitat" să se intoarcă in ţară

Adela Omar a "uitat" să se intoarcă in ţară

de Miruna Pasa Petru    |    17 Sep 2007   •   00:00
Adela Omar a "uitat" să se intoarcă in ţară
Sursa foto: Dragos Stoica/

Soţia lui Omar Hayssam, Adela, şi cei şapte copii ai cuplului au depăşit deja cu o zi termenul fixat de magistraţi pentru reintoarcerea in Romănia.



Soţia lui Omar Hayssam, Adela, şi ce şapte copii ai cuplului au depăşit deja cu o zi termenul fixat de magistraţi pentru reintoarcerea in Romănia. Ei primiseră in justiţie dreptul de a pleca in Siria, la bunicii minorilor, in timpul vacanţei de vară, dar aveau obligaţia să revină in ţară la data de 15 septembrie, pentru inceperea anului şcolar.


JUSTIFICAREA. Rudele lor ne-au declarat ieri că motivul pentru care nici aceasta, nici copiii nu s-au intors ar fi unul obiectiv: probleme cu actele la graniţa siriană. Potrivit cumnatei Adelei Omar, femeia ar urma să trimită in ţară mai multe documente care să demonstreze că intărzierea nu le este imputabilă. Fostul avocat al Adelei Omar, Cristina Crăciun, a susţinut că pentru plecarea copiilor din Siria ar putea fi nevoie de semnătura tatălui minorilor, la fel cum a fost nevoie şi in cazul părăsirii Romăniei. In cazul in care Adela Omar nu se va intoarce in ţară impreună cu copiii şi nu va justifica motivul intărzierii, riscă să suporte consecinţele nerespectării unei hotărări judecătoreşti: la următoarea incercare autorităţile nu-i vor mai permite să-i scoată pe minori din Romănia. Â


INCERCĂRILE. Familia fugarului Omar Hayssam a primit la jumătatea lunii august permisiunea de a părăsi ţara. Soţia sirianului a cerut in instanţă acest drept, după ce copiii săi fuseseră opriţi la graniţă de două ori, pe motiv că nu deţin toate actele necesare pentru a putea pleca din Romănia. După trei luni de procese, judecătorii au stabilit că infracţiunile comise de tată şi faptul că acesta este urmărit internaţional nu pot să se răsfrăngă şi asupra copiilor săi. Potrivit hotărării judecătoreşti, cei şapte minori au dreptul să-şi cunoască rudele şi să aibă parte de o dezvoltare psihică normală. Aşa că soţia şi copiii sirianului s-au imbarcat la data de 16 august de pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" la bordul unei aeronave "Sirian Air", cu destinaţia Damasc. Aveau bilet dus-intors, dar deocamdată asta nu a insemnat şi revenirea lor in ţară.

×
Subiecte în articol: observator omar