x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adolescentă, salvată de la sinucidere de poliţişti, după ce a sunat la Telefonul Copilului

Adolescentă, salvată de la sinucidere de poliţişti, după ce a sunat la Telefonul Copilului

13 Sep 2019   •   11:05
Adolescentă, salvată de la sinucidere de poliţişti, după ce a sunat la Telefonul Copilului

O adolescentă de 17 ani care a sunat la Telefonul Copilului spunând că vrea să se sinucidă a fost salvată de poliţişti, aceasta aflându-se acum în grija medicilor, informează vineri Poliţia Capitalei.

Potrivit sursei citate, cu sprijin operativ din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române a fost identificată o primă adresă, de unde au fost obţinute date cu privire la imobilul unde se putea afla minora.

Astfel, s-a ajuns la un bloc situat în sectorul 4. Au fost efectuate verificări în imobil, iar poliţiştii din teren au identificat o adresă, posibil cea unde s-ar fi aflat fata care a sunat la Telefonul Copilului.

Minora locuia cu mama sa, au precizat reprezentanţi ai Poliţiei.

"În seara de 12 septembrie, Poliţia Capitalei a fost anunţată de Asociaţia Telefonul Copilului că la acel moment se aflau în legătură telefonică cu o minoră, care le-a spus că vrea să moară, că are motive să recurgă la un gest care să conducă la acest final. Psihologul care a interacţionat cu fata a reuşit să o menţină în convorbire, răstimp în care a anunţat şi Poliţia. Imediat au fost mobilizate mai multe echipe şi au fost demarate verificări pentru identificarea locaţiei în care se afla minora", arată DGPMB.

Doi poliţişti s-au deplasat chiar în call center, de unde transmiteau detalii echipelor din teren, orice informaţie fiind foarte importantă având în vedere că fata nu a dat detalii despre locul în care se afla.

"Au bătut cu putere în uşă, moment în care cei aflaţi în call center le-au confirmat că este locaţia corectă, pentru că pe fondul convorbirii s-au auzit bătăile în uşă. Nu a fost necesară pătrunderea în forţă pentru că tânăra a deschis. Era conştientă, somnolentă şi într-o stare de sănătate precară. A fost transportată, cu ambulanţa, la spital, unde a rămas în grija medicilor", au afirmat reprezentanţii Poliţiei.

În căutarea minorei au fost angrenaţi poliţişti din 3 sectoare ale Capitalei, întreaga operaţiune fiind finalizată în aproximativ 45 de minute.

Poliţiştii Secţiei 16 efectuează cercetări pentru a stabili ce a condus la acest gest, care putea duce la deces. www.agerpres.ro

×