x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Năstase, eliberat. Fostul premier s-a dus la o clinica privata, dupa iesirea de la Jilava

Adrian Năstase, eliberat. Fostul premier s-a dus la o clinica privata, dupa iesirea de la Jilava

18 Mar 2013   •   09:02
Adrian Năstase, eliberat. Fostul premier s-a dus la o clinica privata, dupa iesirea de la Jilava
Sursa foto: Karina Knapek
UPDATE 19:00 - Fostul premier a fost dus catre o clinica medicala, inainte de a ajunge acasa. Nastase a intrat in spitalul Sanador insotit de fiul cel mare, cel mai probabil, scopul vizitei fiind efectuarea unui set de analize dupa cele opt luni petrecute in inchisoare. 

Update 18:15
- Adrian Năstase a parasit închisoarea Jilava şi se îndreaptă spre reşedinţa sa. "Toate bune, ne vedem peste câteva zile" - le-a spus fostul premier numeroşilor reporteri aflaţi la faţa locului.

Update 16:00 - Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis eliberarea condiţionată din penitenciar a fostului premier Adrian Năstase. Instanţa a respins recursul DNA şi a menţinut o decizie favorabilă fostului premier dată de Judecătoria Sectorului 4. 

Decizia instanţei este definitivă iar Adrian Năstase va fi eliberat din penitenciar.

Hotărârea completului de trei judecători a fost luată cu două voturi pentru şi unul împotrivă.

Soluţia instanţei va fi comunicată Penitenciarului Jilava, urmând ca în cel mai scurt timp să fie întocmite actele privind eliberarea condiţionată a lui Adrian Năstase.

Update 15:40 - Surse Antena 3 au declarat că decizia instanţei ar fi de eliberare a lui Adrian Năstase.

Update: 14:00 - "In penitenciarul Jilava sunt peste 100 de persoane care asteapta motivarea judecatorilor. Asta nu mai de la procesul meu incoace. Imi cer scuze acestor oameni pentru ca poate din cauza mea petrec ei zile in plus in inchisoare", a declarat Adrian Nastase.

Update 13:30- Procurorii DNA sustin ca Adrian Năstase nu regretă faptele de corupţie, ci condamnarea sa. Avocatii fostului premier invoca greşeli de ortografie la recurs. "Un deţinut a învăţat să citească datorită lui Adrian Năstase. Fostul premier i-ar fi insuflat deţinutului nevoia de educaţie, a declarat unul din avocaţii fostului premier.

Update 12:00 - Ședința s-a reluat, Adrian Nastase ar fi fost aplaudat in sala de judecata, potrivit reporterului Antena3. DNA contesta documentele din dosar. Potrivit procurorilor, acestea nu ar fi conforme și nu pot face o evaluare corectă din niște copii xerox. Procurorii acuza stersaturi si text lipsa in inscrisurile de la dosar. Nastase justifica "stersaturile" respective ca fiind "informatii de identificare personala, apartinand unor persoane care au participat la actiunile mele din pentitenciar si nu cred ca este bine sa fie aratate, avand in vedere ca este un dosar public", a declarat Nastase in fata Instantei. Procurorii insista pe casarea deciziei si trimiterea dosarului la Tribunalul Ilfov. "Adrian NAstase nu s-a indreptat. Nu exista dovezi de indreptare a condamnatului. Nu este vorba de 17 programe educationale, ci doar de 3. Restul sunt dezbateri", precizeaza procurorii DNA. De asemenea, procurorii spun ca nu pot face legatura intre "indreptarea" lui Adrian Nastase si faptele bune pe care l-a facut in penitenciar. De asemenea, procurorii pun in discutie atitudinea lui Nastase, care nu este specifica unui om care se caieste".

Update3: :Ședința a fost amânată a treia oară, pentru ora 12:00. Amânarea a fost cerută de procurori.

Update2: Ședința a fost suspendată a doua oară, pentru încă două ore. "Procurorul de caz spune în recurs că nu sunt corecte activitățile desfășurate de Adrian Năstase în închisoare, dar astăzi cere termen ca să ia la cunoștinta aceste documente, e ceva incredibil", a declarat Ioan Cazacu, avocatul lui Adrian Năstase.

Update: Recursul a fost amanat spre judecare pana dupa ora 09:30

Totul depinde de magistraţii Tribunalului Bucureşti, care vor judeca recursul procurorilor la decizia de eliberare condiţionată din închisoare a fostului premier. Dacă judecătorii vor respinge recursul, Adrian Năstase va fi eliberat din Penitenciarul Jilava şi, cel mai probabil, până la miezul nopţii, se va întoarce acasă.

Adrian Năstase a fost vizitat ieri după amiază la penitenciarul Jilava de către cei doi fii ai săi, Andrei şi Mihnea. Aceştia i-au adus fostului prim-ministru fotografii de la lansarea lucrării ştiinţifice a acestuia, intitulată "Reprezentarea României la Uniunea Europeana în contextul reglementărilor interne şi europene", şi au discutat despre participanţii la eveniment.

Andrei Năstase a declarat că speră ca aceasta să fie ultima ocazie în care îşi vede tatăl în închisoare şi că nu vede vreun motiv pentru amânarea procesului. Într-o postare pe facebook, fiul lui Adrian Năstase a făcut un apel la adresa magistraţilor să respingă recursul procurorilor şi să îl elibereze pe acesta.

Fostul premier Adrian Nastase a fost condamnat în iunie la doi ani de închisoare, în urma acuzaţiilor potrivit cărora şi-a finanţat campania electorală din fondurile colectate in cadrul simpozionului "Trofeul Calitatii", organizat de Inspectoratul de Stat în Construcţii.

×
Subiecte în articol: adrian nastase eliberat