x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Vasilescu: Nu va fi cazul să raţionalizăm pensiile şi salariile

Adrian Vasilescu: Nu va fi cazul să raţionalizăm pensiile şi salariile

27 Iul 2010   •   00:00
Adrian Vasilescu: Nu va fi cazul să raţionalizăm pensiile şi salariile

Consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României, Adrian Vasilescu, a declarat, astăzi, că nici anul acesta, nici anul viitor, ţara noastră nu va trebui să apeleze la raţionalizarea pensiilor şi salariilor.



În opinia sa, România nu poate lupta pe două fronturi financiare, respectiv cel al reducerii deficitului bugetar şi cel al fiscalităţii. În prezent, este importantă ţinerea sub control a deficitului bugetar, a subliniat consilierul guvernatorul BNR, potrivit Agerpres.

"Sunt convins că anul acesta nu vom avea probleme, poate şi la anul, şi dacă nu vom avea probleme la anul, înseamnă că spre sfârşitul anului viitor am putea vorbi despre ieşirea din recesiune", a declarat  Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

"România nu-şi poate permite să poarte o bătălie pe două fronturi: pentru sănătatea bugetului şi ieşirea din recesiune. Ar trebui să mergem însănătoşirea bugetului. Cert este că în acest an trebuie să facem ceva pentru sănătatea bugetului", a subliniat Adrian Vasilescu.

Adrian Vasilescu a adăugat că România se află în concurenţă cu Ungaria şi Bulgaria pentru atragerea investiţiilor străine "de care are nevoie ca de aer şi de soare".

"Pot să vă spun că şi ministerul Finanţelor se uită în jur şi vede ce se întâmplă în Ungaria şi Bulgaria, care ne sunt concurenţi în privinţa atragerii de investiţii străine. Va fi nevoie de o modificare a TVA-ului, a cotei unice, nu ştiu, dar această bătălie trebuie să o purtăm şi la anul, şi în anii care vor veni", a conchis Vasilescu.

×
Subiecte în articol: observator