x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aeronava cu care Traian Băsescu va pleca la Bruxelles, schimbată din cauza unor probleme tehnice

Aeronava cu care Traian Băsescu va pleca la Bruxelles, schimbată din cauza unor probleme tehnice

11 Dec 2008   •   00:00
Aeronava cu care Traian Băsescu va pleca la Bruxelles, schimbată din cauza unor probleme tehnice

Preşedintele Traian Băsescu va pleca, în această dimineaţă, la Bruxelles cu o aeronavă de rezervă după ce avionul cu care urma să se deplaseze a avut probleme tehnice. Decolarea avionului cu care se deplasează delegaţia oficială era programată de pe Aeroportul Otopeni, la ora 9.20, însă la ora transmiterii acestei ştiri, aceasta se află încă pe aeroport.



Întârzierea a fost provocată de faptul că aeronava cu care preşedintele Traian Băsescu urma să plece, joi dimineaţă, spre Bruxelles, un BOEING 707, cu o vechime de aproximativ 35 de ani, a avut probleme tehnice, astfel că preşedintele ar urma să plece cu o aeronavă aparţinând tot companiei Romavia, însă de mai mici dimensiuni. Potrivit oficialilor SPP şi ai Preşedinţiei, la ultimele verificări efectuate la aeronava prezidenţială, s-a constatat că unul dintre aparate indica o abatere de la parametrii normali, motiv pentru care, potrivit procedurilor standard în asemenea cazuri, s-a decis ca preşedintele şi delegaţia oficială să schimbe aparul de zbor. Şeful statului a susţinut înainte de plecare o declaraţie de presă, pe Aeroportul Otopeni, la finalul căreia, împreună cu delegaţia care îl însoţeşte la Bruxelles, ar fi trebuit să se îmbarce în aeronavă. În ultima clipă, a fost anunţată schimbarea aeronavei, motiv pentru care decolarea a fost amânată.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania