x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două aeronave C-27J Spartan trimise în Caraș-Severin, în luptă cu flăcările

Două aeronave C-27J Spartan trimise în Caraș-Severin, în luptă cu flăcările

de Redacția Jurnalul    |    28 Aug 2024   •   18:45
Două aeronave C-27J Spartan trimise în Caraș-Severin, în luptă cu flăcările

Două aeronave C-27J Spartan au fost trimise în zona localităților Pojejena și Moldova Nouă din județul Caraș-Severin, acolo unde flăcările au cuprins o suprafață considerabilă de pădure.

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a aprobat ca două aeronave C-27J Spartan ale Forțelor Aeriene Române să acționeze miercuri pentru stingerea incendiului de pădure declanșat în zona fondului forestier situat pe raza localităților Pojejena - Moldova Nouă, județul Caraş-Severin.

Misiunea aeriană se desfășoară la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, având în vedere că există riscul de propagare la alte suprafețe de pădure, iar zona este inaccesibilă mijloacelor terestre de stingere a incendiilor.

În august, Forțele Aeriene Române au mai intervenit pentru stingerea incendiilor de pădure din Caraș-Severin (tot în zona Moldova Nouă), și din Albania.

Aeronavele C-27J Spartan pot transporta până 6.000 de litri de apă (maxim șase containere) la fiecare trecere. Aeronavele de acest tip ale Forțelor Aeriene Române au acționat, din 2017 și până în prezent, pentru stingerea a mai multor incendii de pădure din țara noastră – în județele Mehedinți, Alba, Hunedoara, Buzău și Bacău. De asemenea, în anii precedenți, Forțele Aeriene Române au executat misiuni pentru stingerea incendiilor de pădure din Franța, Republica Slovenia, Grecia și Macedonia de Nord.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: aeronave c 27j spartan incendii