x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aeroport internaţional la Adunaţii Copăceni, gata în 2015. Investiţia se ridică la 230 de milioane de euro

Aeroport internaţional la Adunaţii Copăceni, gata în 2015. Investiţia se ridică la 230 de milioane de euro

19 Apr 2012   •   06:11
Aeroport internaţional la Adunaţii Copăceni, gata în 2015. Investiţia se ridică la 230 de milioane de euro

Una dintre cele mai mari linii low cost este dispusa sa construiasca un aeroport privat in Adunatii Copaceni. Investitorul a cumparat 300 de hectare chiar langa drumul care leaga Bucurestiul de Giurgiu, iar lucrarile vor incepe la sfarsitul acestui an si ar trebui sa dureze pana in vara lui 2015. Pentru a rezolva si problema transportului, autoritatile se gandesc sa construiasca doua linii de metrou: una din Giurgiu si alta din Capitala.

Desi investitia totala este de aproximativ 230 de milioane de euro, patronul companiei low cost va detine doar 50% din viitorul aeroport, jumatate fiind finantata de alti potentiali investitori. Noul aeroport va gazdui in medie doua milioane de pasageri pe an.

Aeroportul va avea o singura pista, cu o lungime totala de 3.200 de metri, orientata Est-Vest, potrivit dcnews.ro. Acesta se va afla la 22 de kilometri de Bucuresti, 40 de kilometri de Giurgiu sau 50 de kilometri de Russe, Bulgaria.

Lucrarile vor incepe la sfarsitul acestui an si ar trebui sa dureze pana in vara lui 2015.

Ideea constructiei la Adunatii Copaceni a unui aeroport international nu este noua. Primul care s-a gandit la un astfel de plan a fost Nicolae Ceausescu. Cu aceeasi idee a cochetat si Guvernul Tariceanu, in 2008.


×