x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Afaceri de partid - Patinaj artistic in "familia Boc"

Afaceri de partid - Patinaj artistic in "familia Boc"

de Filip Tudorachi    |    26 Oct 2006   •   00:00
Afaceri de partid  - Patinaj artistic in "familia Boc"

Oamenii de incredere ai lui Emil Boc au preluat singurul patinoar din Cluj, administrat de Regia Autonoma a Domeniului Public, subordonata Primariei. De unde rezulta ca pe linie de partid afacerile se impart la Cluj, dupa care culege fiecare ce poate.

Pana anul trecut, singurul patinoar al orasului a fost cedat de Regia Autonoma a Domeniului Public (RADP), in baza unei licitatii, spre administrare societatii GPI Turism. Societatea a investit o suma considerabila in instalatia de gheata, iar oficialitatile clujene, in frunte cu primarul Emil Boc, au taiat festiv panglica noului stabiliment. In primavara anului 2006, RADP a constatat ca GPI Turism nu si-a indeplinit obligatiile contractuale si dupa un proces a reziliat contractul in zona patinoarului, unde RADP incheiase un alt contract cu societatea Contur SRL, pentru comert in incinta patinoarului. Firma Contur apartine tocmai lui Mircea Mihestean, vicepresedinte al Organizatiei Oamenilor de Afaceri (AOA) din Partidul Democrat. Mai mult, pedistul a fost impus sef al Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC), chiar daca in urma algoritmului de guvernare pozitia apartinea PC.

Dupa rezilierea contractului cu GPI, RADP nu a mai organizat o alta licitatie si a transformat contractul de comert cu ceai si cafea al societatii Contur in contract de administrare a patinoarului. Mihestean a ajuns sef peste stabiliment si a contractat deja un credit de la Volksbank pentru a cumpara un utilaj de facut gheata. Miza afacerii este substantiala, singurul patinoar al orasului fiind o mina de aur. Pe sezon, spun specialistii consultati, la o estimare de 30.000 de platitori de bilete, profiturile pot depasi 200.000 de euro.

PORTITA LEGALA. Mircea Cataniciu, colegul de partid al lui Mihestean si director al RADP, a declarat sincer ca a gasit o portita legala pentru a da patinoarul firmei Contur. "Pentru ca exista o cerere de retrocedare pentru terenul de la patinoar, nu mai puteam incheia alt contract, asa ca am facut contractul cu firma Contur, pentru ca aveam deja un contract cu ea", explica Cataniciu. In ceea ce priveste incompatibilitatea clara dintre functia lui Mihestean si afacerea cu Primaria pe care a primit-o la tava, Cataniciu spune ca nu vede nici o problema. Seful sau pe linie de partid, Sorin Apostu, presedintele excutiv al PD Cluj-Napoca, care este totodata si director tehnic in Primarie, a recunoscut ca este "un conflict de interese pe care, personal, nu si l-ar fi dorit". Asta, in conditiile in care Apostu este cel care supervizeaza, la propriu, activitatea RADP.

In mod ironic, Apostu a trecut cu vederea incompatibiliatea colegilor sai de partid si s-a declarat profund ingrijorat de faptul ca patinoarul nu va fi dat in functiune, desi Emil Boc, in mod personal, le-a atras atentia celor de la RADP ca nu cumva sa lase Clujul fara patinoar anul acesta. Emil Boc, ca de fiecare data, nu a putut fi contactat pentru a comenta afacerea de partid pusa la cale de subordonatii sai.

×
Subiecte în articol: observator partid radp