x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Afaceristul George Bosânceanu, pus din nou în libertate

Afaceristul George Bosânceanu, pus din nou în libertate

de Mediafax    |    24 Feb 2012   •   16:10
Afaceristul George Bosânceanu, pus din nou în libertate

Omul de afaceri George Bosanceanu, arestat preventiv, luni, sub acuzatia de instigare la furt calificat, a fost pus din nou in libertate dupa ce magistratii Curtii de Apel Constanta au admis vineri recursul acestuia la decizia de arestare luata de Tribunalul Constanta.

Tribunalul Constanta a emis, luni, un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui Bosanceanu, decizia nefiind insa definitiva.

Decizia instantei a fost atacata cu recurs la Curtea de Apel Constanta, care a decis ca Bosanceanu sa fie cercetat in libertate, cu interdictia de a parasi tara.

George Bosanceanu este cercetat, alaturi de mai multe persoane, pentru savarsirea infractiunilor de continuare a executarii lucrarilor dupa dispunerea opririi acestora de catre organele de control, evaziune fiscala, furt cu consecinte deosebit de grave si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Conform anchetatorilor, el si-a extins Hotelul Histria din Mamaia fara a avea autorizatie, iar apoi, in timpul lucrarilor de demolare a anexelor ridicate ilegal, au fost descoperite bransamente ilegale la reteaua de electricitate, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 1.800.000 de lei, fara TVA. De asemenea, Bosanceanu mai este acuzat ca prin neinregistrarea in evidentele fiscale a veniturilor societatilor sale a prejudiciat statul cu alte peste 500.000 de lei.

In luna ianuarie a acestui an George Bosanceanu a mai fost arestat preventiv, pentru 15 zile, iar la expirarea termenului magistratii Curtii de Apel au respins prelungirea mandatului, inlocuind si atunci masura de arestare preventiva cu interdictia de a parasi tara.

Ulterior, in urma cu zece zile, anchetatorii au descins in zece locatii ale lui Bosanceanu, precum si ale unor angajati sau colaboratori, din municipiul Constanta din localitatile Tuzla si Ovidiu.

In urma actiunii au fost descoperite mai multe barci si componente pentru acestea, dar si plasme TV, ATV-uri, mobilier si alte bunuri, a caror provenienta nu a putut fi justificata, din cercetari stabilindu-se ca acestea au fost sustrase. Conform anchetatorilor, George Bosanceanu isi punea colaboratorii sa comita furturi din incinta mai multor societati comerciale din judetul Constanta, valoarea prejudiciului fiind de mai multe zeci de mii de euro.

×