x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Trafic de coșmar pe șoselele din țară: Aglomerație pe Autostrada Soarelui, Giurgiu, Autostrada A4 și D.N. 39 – Agigea – Eforie

Trafic de coșmar pe șoselele din țară: Aglomerație pe Autostrada Soarelui, Giurgiu, Autostrada A4 și D.N. 39 – Agigea – Eforie

de Redacția Jurnalul    |    22 Iun 2024   •   10:35
Trafic de coșmar pe șoselele din țară: Aglomerație pe Autostrada Soarelui, Giurgiu, Autostrada A4 și D.N. 39 – Agigea – Eforie
Sursa foto: codlea-info.ro

Centrul Infotrafic anunță, sâmbătă dimineață, că este aglomerație pe centura ocolitoare a municipiului Giurgiu, pe sensul de ieșire din țară, dar și pe A2, la ieșirea din Capitală.

Valorile de trafic sunt ridicate pe DN 5D, centură ocolitoare a municipiului Giurgiu, județul Giurgiu, pe sensul de ieșire din țară, unde autoturismele circulă cu viteză foarte redusă, iar autocamioanele formează coloană pe o distanță de circa 1 kilometru.

Pe Autostrada A2, sensul către mare, sunt valori de trafic crescut, fiind semnalată aglomerație la ieșirea din Capitală, între kilometrii 12-15, iar pe desfășurarea autostrăzii se înregistrează o medie de 60 autoturisme/minut și 45 autoturisme/minut spre ieșirea de pe. autostradă, între kilometrii 111-144.

Pe principalele artere rutiere care duce către destinațiile din zona montană, respectiv DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Pitești-Sibiu, se circulă fluent această oră, valorile traficului fiind în creștere în zona localității Comarnic, județul Prahova.

„Pentru a evita accidentelor rutiere, recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza condițiilor de trafic și drum, asigurându-se bine înainte de fiecare manevră efectuată, să păstreze în mers sau distanță regulamentară între autovehicule, să se atingă centura de siguranță și dispozitivele de fixare pentru protejarea pasagerilor. , să evite orice preocupare ce le-ar putea distrage atenția de la condus și să încerce să păstreze calmul la volan, adoptând o conduită responsabilă pe tot timpul deplasării”, recomandă polițiștii.

Polițiștii din Constanța anunță că, având în vedere afluxul de turiști către litoralul Mării Negre, la această oră se înregistrează valori ridicate de trafic pe Autostrada A4 și D.N. 39 – Agigea – Eforie.

„La această oră, având în vedere afluxul de turiști către litoralul Mării Negre, se înregistrează valori ridicate de trafic pe Autostrada A4 și D.N. 39 – Agigea – Eforie. Polițiștii rutieri acționează în teren pentru fluidizarea și monitorizarea traficului, astfel încât minivacanța de Rusalii să se desfășoare în siguranță. În acest context, vă recomandăm să conduceți prudent și să efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare”, transmite IPJ Constanța.

Polițiștii recomandă folosirea centurii de siguranță și evitarea efectuării depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, pot fi periculoase.

„Circulați cu viteză redusă și păstrați distanța între vehicule. Dacă apar blocaje rutiere, păstraţi-vă calmul și nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, pietonilor le recomandăm să traverseze drumul public numai pe marcajul pietonal și să evite deplasarea pe carosabil”, sunt sfaturile polițiștilor

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: trafic de coșmar aglomeratie