x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alarmă falsă! Persoana reţinută în Republica Dominicană NU ERA CODRUŢ MARTA

Alarmă falsă! Persoana reţinută în Republica Dominicană NU ERA CODRUŢ MARTA

08 Aug 2012   •   03:55
Alarmă falsă! Persoana reţinută în Republica Dominicană NU ERA CODRUŢ MARTA

UPDATE 12:50 - Barbatul care a fost prins cu un pasaport fals in Republica Dominicana nu este Codrut Marta, potrivit comunicarii oficiale transmise anchetatorilor romani, dupa ce s-au facut comparatiile specifice in astfel de cazuri.

In urma schimbului de informatii, implicit fotografii si ADN, politistii au confirmat ca nu corespund datele comunicate de anchetatorii romani in ceea ce priveste persoana retinuta, au declarat, pentru Mediafax, surse oficiale.

"In urma schimbului de date si informatii prin intermediul Biroului O.I.P.C.- Interpol, s-a stabilit faptul ca persoana identificata si retinuta, in cursul zilei de ieri, de catre autoritatile din Republica Dominicana, nu este urmaritul international Marta Codrut", informeaza si autoritatile romane.

Politia din Republica Dominicana a anuntat marti ca o persoana care corespunde semnalmentelor lui Codrut Marta, a intrat recent pe teritoriul acestei tari din Caraibe utilizand un pasaport fals din Lituania.

Acesta ar fi fost arestat luni in orasul Sousa, o importanta atractie turistica, potrivit aceleiasi surse.

UPDATE 9:37 - Politia Romana nu confirma 'indubitabil' arestarea lui Codrut Marta.

Intr-un comunicat de presa al IGPR se precizeaza ca: 'In vederea localizarii urmaritului international Marta Codrut, Politia Romana a avut schimb de date si informatii cu mai multe tari membre Interpol, inclusiv cu Politia Dominicana, dar pana in acest moment nu s-a confirmat indubitabil prezenta acestuia pe teritoriul acestor state. Politia Romana se afla in permanenta in contact cu O.I.P.C., iar in momentul in care se va detine o astfel de informatie, o vom comunica, de indata", se arata in comunicat.

Fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codrut Alexandru Marta a fost retinut marti in Republica Dominicana, dupa ce sotia sa Andreea Marta a colaborat cu autoritatile romane. Purtatorul de cuvant al politiei din Republica Dominicana, generalul de politie Máximo Báez Aybar a precizat pe reteaua de socializare twitter ca in momentul arestarii Codrut Marta avea asupra sa un pasaport fals din Lituania, cu poza sa si numele de Arei Argead. Generalul Aybar a mai precizat ca arestarea lui Marta s-a produs in baza ordinului 2012/310256 emis de Interpol. El a fost transferat la biroul central al Interpol, unde vor incepe procedurile de extradare in Romania. (Petru Zoltan)

.........

Fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codrut Marta, a fost arestat in Republica Dominicana, informeaza si Associated Press.

Potrivit autoritatilor dominicane, Marta ar fi patruns in republica cu ajutorul unui pasaport fals, dandu-se drept cetatean lituanian. Acesta a fost prins si arestat in statiunea turistica Sosua.

Codrut Marta a disparut in luna mai, acesta fiind acuzat de evaziune financiara si sprijinire a unui grup infractional organizat, intr-un dosar in care este audiat si fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar.

Cei doi sunt banuiti ca ar fi sustinut un mecanism prin care diversi oameni de afacer puteau evita plata accizelor pentru motorina.

Si sotia lui Codrut Marta, Andreea, este implicata intr-un dosar penal, aceasta fiind acuzata de proxenetism.

×