x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cei care beau adesea până la leșin, mai predispuși la Alzheimer

Cei care beau adesea până la leșin, mai predispuși la Alzheimer

de Redacția Jurnalul    |    13 Mai 2024   •   23:20
Cei care beau adesea până la leșin, mai predispuși la Alzheimer

Consumul de alcool până la pierderea cunoștinței sau „leșin" este un lucru obișnuit în rândul celor care își permit acest obicei. Dar poate avea un impact serios asupra creierului, potrivit unui cercetător în neuroștiințe.

Beneficiile alcoolului sunt îndelung dezbătute și tot mai multe studii au stabilit efectele sale nocive asupra sănătății. În timp ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat că „nicio cantitate de alcool nu este sigură", se spune că un consum excesiv duce la deteriorarea ireversibilă a creierului.

Dr. Robert Love, cercetător și specialist în neuroștiințe, susține că persoanele care beau adesea până la pierderea cunoștinței sunt mai predispuse la Alzheimer.

Alzheimer este un tip de tulburare a creierului care afectează memoria și capacitatea de gândire, pe lângă mai multe modificări comportamentale. Potrivit cercetătorului în neuroștiințe, „dragostea” pentru consumul excesiv de alcool contribuie în mod direct la această afecțiune.

El a enumerat mai multe moduri în care consumul de alcool poate avea un impact asupra creierului, inclusiv afectarea amintirilor de moment. De asemenea, se crede că are un impact asupra somnului, afectând astfel imunitatea, conform The Focus.

Dr. Robert vorbește, de asemenea, despre efectele alcoolului asupra sistemului gastrointestinal, deoarece „afectează bacteriile intestinale", ceea ce dăunează din nou creierului.

El încheie sfaturile spunând: „Vă rog să nu beți până la punctul în care vă pierdeți cunoștința sau vă pierdeți capacitatea de a vă aminti unde ați leșinat. Acest lucru vă crește semnificativ riscul de a suferi de boala Alzheimer în viitor".

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: alcool alzheimer