x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Bordea, ales preşedintele CSM. Muscalu este noul vicepreşedinte al Consiliului

Adrian Bordea, ales preşedintele CSM. Muscalu este noul vicepreşedinte al Consiliului

de Veronica Micu    |    06 Ian 2014   •   09:37
Adrian Bordea, ales preşedintele CSM. Muscalu este noul vicepreşedinte al Consiliului
UPDATE 16:30 - Procurorul Gheorghe Muscalu a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, cu zece voturi pentru.

UPDATE 15:27
- Adrian Bordea a fost ales preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, cu 14 voturi pentru, trei împotrivă şi o abţinere.
Şedinţa Plenului CSM continuă cu prezentarea proiectului de management de către procurorul Bogdan Gabor, care candidează la funcţia de vicepreşedinte al CSM. Ulterior îşi va prezenta proiectul de management şi celălalt candidat la funcţia de vicepreşedinte al CSM, procurorul Gheorghe Muscalu.

Plenul CSM va alege apoi, din cei doi candidaţi, noul vicepreşedinte al CSM, funcţie care a fost ocupată în 2013 de Adrian Bordea.

UPDATE 13:15 - Şedința plenului CSM, în care se va alege noua conducere a instituției pe 2014, a început și este condusă de președintele Traian Băsescu. Potrivit Constituției, președintele României prezidează lucrările Consiliului Superior al Magistraturii la care participă.
---------------------------------------------

Judecătorul Adrian Bordea şi-a anunţat, luni, candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), iar procurorii Bogdan Gabor şi Gheorghe Muscalu s-au înscris în cursă pentru funcţia de vicepreşedinte.

Proiectele de management ale celor trei candidaţi au fost postate pe site-ul CSM cu câteva ore înaintea şedinţei Plenului Consiliului în care va fi aleasă noua conducere, după încheierea mandatelor preşedintelui CSM, procurorul Oana Schmidt Hăineală şi a vicepreşedintelui, judecătorul Adrian Bordea.

Citeşte:

Proiectul de management al lui Adrian Bordea

Proiectul de management al lui Bogdan Gabor


Proiectul de management al lui Gheorghe Muscalu


Surse din cadrul CSM au declarat pentru Mediafax că, dacă judecătorul Adrian Bordea va fi ales preşedinte al Consiliului, îl va susţine la funcţia de vicepreşedinte pe procurorul Gheorghe Muscalu.

Potrivit legii, candidaţii pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte al CSM se pot înscrie şi în timpul şedinţei de plen. Fiecare candidat trebuie să prezinte un proiect de management al instituţiei.

În cadrul şedinţei de luni, care va începe la ora 13.00, pe lângă alegerea noii conduceri a CSM, va fi prezentat raportul de activitate din 2013 al instituţiei şi va fi stabilit calendarul privind alegerea membrului CSM care va fi reprezentant al tribunalelor.

Preşedintele Traian Băsescu participă la şedinţa Plenului CSM, potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale.

×