x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alegeri pentru conducerea CSM in 6 ianuarie 2016. DECIZII PENIBILE IN 2015!

Alegeri pentru conducerea CSM in 6 ianuarie 2016. DECIZII PENIBILE IN 2015!

de Dan Constantin    |    30 Dec 2015   •   07:35
Alegeri pentru conducerea CSM in 6 ianuarie 2016. DECIZII PENIBILE IN 2015!
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

In 6 ianuarie 2016 plenul CSM va alege noua conducere. Presedintele si vicepresedintele CSM sunt alesi dintre membrii CSM prin vot secret. Pana acum nu s-au anuntat candidaturi.

La prima sedinta a plenului CSM de anul trecut, cand a fost aleasa actuala conducere pentru un an de mandat, a participat Presedintele Klaus Iohannis care a avut un discurs interpretat ca inceputul unei etape de afirmare reala a independentei justitiei si de eliminare a spectacolului arestarilor televizate. Pozitiile exprimate de Klaus Iohannis in sedinta respectiva au fost apoi nuantate pana la anulare prin declaratii ulterioare.

In 2015 CSM nu a putut sa ia pozitii publice clare referitor la scandalurile din magistratura declansate de CAZUL RARINCA si CÂMPUL TACTIC al SRI extins in instante.CSM a respins majoritatea cererilor de clarificare sau a propunerilor avansate de asociatiile profesionale ale magistratilor. Mai mult CSM, prin manevre penibile de culise in Sectia pentru judecatori a deschis procedura pentru sanctionarea Gabrielei Baltag, Presedintele ASOCIATIEI MAGISTRATILOR DIN ROMANIA PENTRU OPINII EXPRIMATE IN SPATIUL PUBLIC SI CERERI ADRESATE PLENULUI CSM! 

×