x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator România, într-un nou scandal alimentar: Piept de curcan românesc, cu reziduuri de antibiotice, descoperit în Germania

România, într-un nou scandal alimentar: Piept de curcan românesc, cu reziduuri de antibiotice, descoperit în Germania

de Veronica Micu    |    13 Mar 2013   •   11:32
România, într-un nou scandal alimentar: Piept de curcan românesc, cu reziduuri de antibiotice, descoperit în Germania
Sursa foto: Karina Knapek/INTACT IMAGES

Germania a anuţat prin Sistemul Rapid de Alertă că inspectorii sanitar veterinari au descoperit piept de curcan prăjit, provenit din România, şi care ar fi infestat cu reziduuri de medicamente de tip veterinar. Produsele au fost retrase imediat de la vânzare. Carnea ar fi ajuns şi în Austria şi Marea Britanie.

Vicepreședintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu, a anunțat că s-a declanșat deja o anchetă, însă a menționat că nu poate da alte detalii deoarece datele se află pe sistemul rapid de alertă și trebuie menținute confidențiale până la finalul unei anchete.

”De obicei, noi, în practica veterinară, tratamentele cu antibiotice se dau dacă există suspiciuni de o boală contagioasă în fermele respective. Recomandarea ANSVSA este ca aceste tratamente să se facă doar în cazuri de urgențe”, a explicat vicepreședintele ANSVSA.

Acesta a precizat că este probabil ca producătorul român să fi comercializat și în România piept de curcan din lotul descoperit toxic, însă a completat că toată carnea care a ajuns în magazinele românești a fost verificată și nu ar fi ajuns în astfel de condiții la vânzare.

×