x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Apele râului Siret au rupt un DIG în judeţul GALAŢI, un drum naţional este INUNDAT

Apele râului Siret au rupt un DIG în judeţul GALAŢI, un drum naţional este INUNDAT

13 Sep 2013   •   10:43
Apele râului Siret au rupt un DIG în judeţul GALAŢI, un drum naţional este INUNDAT
UPDATE 13:30 - Un dig a fost rupt de apele râului Siret, în judeţul Galaţi, fiind afectată comuna Ijdileni. Un drum naţional este inundat, în zona comunei Vameşu, potrivit Realitatea TV. Totodată, Ministerul Apărării Naționale a comunicat că 30 de militari cu unelte genistice şi un autocamion DAC, aparţinând  Batalionului 300 Infanterie de la Galaţi, intervin urgent, din ordinul ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa, pentru consolidarea cu saci cu nisip a digului de pământ de pe malul râului Siret, în dreptul localităţii Ijdileni, judeţul Galaţi.
-------------------------------

Sute de oameni din comuna Pechea sunt evacuaţi, la această oră, din cauza inundaţilor, o nouă viitură fiind aşteptată în zonă. Primăria are pregătite mai multe adăposturi, gata să primească sinistraţii.

Judeţul Galaţi se află sub cod portocaliu de ploi, cantităţile de apă putând atinge şi depăşi 30-35 de litri pe metru pătrat.

Nouă persoane şi-au pierdut viaţa după ce au fost luate de viituri, în noapea de miercuri spre joi, în judeţul Galaţi, în timp ce peste 700 de case din 17 localităţi din judeţ au fost inundate. Un număr de 519 persoaneau fost evacuate din calea apelor.

Potrivit unor date furnizate Prefectura Galaţi, două femei de 82 şi 74 de ani şi un bărbat de 65 de ani au decedat în localitatea Cuca, alţi doi bărbaţi de 40 şi 78 de ani şi o femeie de 81 de ani au decedat în localitatea Costache Megri, iar o bătrână de 83 de ani şi o fetiţă de opt ani din au murit la Cudalbi.

În două dintre cazuri, victimele nu au murit ca urmare a înecului, ci au suferit un infarct.

Cele mai grave pagube s-au înregistrat în comuna Cudalbi, unde 500 de case şi tot atâtea curţi şi grădini au fost inundate, iar 200 de persoane au fost evacuate din casele afectate de viituri, se arăta în raportarea Prefecturii.

În localitatea Cuca, opt case au fost inundate, una fiind complet distrusă, 87 de persoane au fost evacuate, 14 persoane fiind salvate după ce au fost surprinse de inundaţii. Tot în această localitate, două poduri au fost distruse şi mai multe porţiuni de drum au fost afectate. Aproximativ 100 de case au fost inundate şi în localitatea Costache Negri, aceleaşi pagube înregistrându-se şi la Măcişeni. Ploile au mai produs pagube şi la Tecuci, Corni, Folteşti, Măstăcani, Rediu, Pechea şi Griviţa.

Premierul Victor Ponta a convocat, joi, la Palatul Victoria, comandamentul pentru situaţii de urgenţă, după inundaţiile din Galaţi, în timp ce miniştrii Gabriel Oprea şi Dan Nica au mers în zonele inundate.


×
Subiecte în articol: inundatii galaţi vaslui