x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alertă la spitalul din Târgu Cărbuneşti. Instalaţia de oxigen s-a oprit. A fost activat planul roşu de intervenţie

Alertă la spitalul din Târgu Cărbuneşti. Instalaţia de oxigen s-a oprit. A fost activat planul roşu de intervenţie

22 Oct 2021   •   08:36
Alertă la spitalul din Târgu Cărbuneşti. Instalaţia de oxigen s-a oprit. A fost activat planul roşu de intervenţie
Sursa foto: ISU Gorj

UPDATE Doi pacienți de la secția ATI a Spitalului din Târgu Cărbunești, unde stația de oxigen s-a stricat vineri dimineața, au murit, a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu.

„Două persoane decedate, din ceea ce mi-au spus medicii. Nu ar puttea fi asociate cu accidentul care s-a produs la instalația de oxigen pentru că au fost trecute pe butelii de oxigen. Ele erau într-o stare extrem de gravă”, a spus prefectul.

Planul roșu a fost activat vineri dimineața în județul Gorj, unde stația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești, spital Covid, s-a stricat.

Prefectul județului a declarat că aproximativ 100 de bolnavi care erau internați la Spitalul din Târgu Cărbunești sunt evacuați.

„Sunt aproximativ 100 de bolnavi, dintre care 15 pe secția de ATI, toți sunt evacuați”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marcel Iacobescu.

Stire initiala  S-a dat alarmă la spitalul din Târgu Cărbuneşti, spital Covid, după ce instalaţia de oxigen s-a defectat. Peste 100 de pacienți sunt în stare critică. A fost activat planul roşu de intervenţie.

”Localitatea Târgu Cărbunești/GJ - la instalația de oxigen a Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești s-a produs o defecțiune. La nivelul unității sanitare sunt internați 152 de pacienți infectați cu COVID-19.

Începând cu ora 07.36 a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

ISUJ GJ va solicita sprijin la structurile din județele limitrofe pentru asigurarea necesarului de oxigen până la remedierea defecțiunii.

Forțe MAI la fața locului”, transmite MAI. 

„Din cadrul ISU Gorj se deplasează în sprijin 2 autospeciale pentru transport victime multiple și 4 ambulanțe SMURD, cu 16 butelii cu oxigen. 

Totodată, din județele limitrofe acționează următoarele resurse: 

ISU MH - 3 ambulanțe SMURD
ISU HD - 1 autospecială pentru transport victime multiple
ISU DJ - 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 ambulanță SMURD
ISU VL - 1 microbuz, 2 ambulanțe SMURD.

Mijloacele dislocate transportă în total 67 butelii de oxigen”, anunță IGSU.

×