x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alertă la Spitalul Universitar din București: Doi pacienți cu boli cronice, depistați pozitiv cu COVID-19

Alertă la Spitalul Universitar din București: Doi pacienți cu boli cronice, depistați pozitiv cu COVID-19

21 Mar 2020   •   13:06
Alertă la Spitalul Universitar din București: Doi pacienți cu boli cronice, depistați pozitiv cu COVID-19

UPDATE:

Un al doilea pacient de la Spitalul Universitar, care este coleg de dializă cu bărbatul depistat inițial, a fost confirmat cu coronavirus. Ambii au venit de la o clinică particulară unde făceau dializă.

În cazul celui de-al doilea pacient, au fost luate din primul moment măsurile de protecție.

Acum, la Spitalul Universitar se face o anchetă epidemiologică, iar 16 medici, asistente, infirmiere, brancardieri sunt izolaţi.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Un pacient de la Spitalul Universitar din București, aflat pe dializă, a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, a anunțat Antena3.

Acum, la Spitalul Universitar se face o anchetă epidemiologică, iar toată echipa care a fost de gardă, medicul, trei asistente și o infirmieră, va fi testată și va intra în izolare.

Bărbatul, care venise luni de la o clinică particulară cu pneumonie, mai stătea în salon cu alți doi pacienți cu probleme respiratorii și a fost testat abia vineri. Unul dintre ei a fost trimis la "Victor Babeș", iar al doilea va fi trimis la Matei Balș.

Potrivit informațiilor Antena3, personalul medical nu știa că pacientul este purtător al acestui virus și nu s-a protejat corespunzător.

Bărbatul a declarat că nu a călătorit în străinătate în ultima vreme și nici nu știa să fi intrat în contact cu vreun pacient diagnosticat cu noul coronavirus.

×
Subiecte în articol: coronavirus România