x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BREAKING NEWS. Protestatarii din Piaţa Universităţii au început să se disperseze

BREAKING NEWS. Protestatarii din Piaţa Universităţii au început să se disperseze

04 Noi 2015   •   18:31
BREAKING NEWS. Protestatarii din Piaţa Universităţii au început să se disperseze

UPDATE 23.55 La această oră, circulaţia rutieră a fost reluată la rondul de la Universitate, astfel că jandarmii nu mai permit protestatarilor să intre în intersecţie, dar şi între Piaţa Rosetti şi Piaţa Mihail Kogălniceanu.

UPDATE 23:40 Protestatarii aflaţi miercuri seară în Piaţa Universităţii din Capitală au început să se disperseze, numărul acestora scăzând faţă de acum câteva ore.

Cu toate acestea, circulaţia în centru rămâne blocată. Ei continuă să fluture steaguri şi să strige sloganuri împotriva politicienilor.

Printre mesajele afişate pe pancarte de manifestanţi sunt: "Nu schimbăm un nume, ci un sistem", "Suntem un mare Colectiv contra unui Guvern abuziv", "Nu plecăm acasă, îngerii nu ne lasă", "Luaţi şpăgi de milioane şi românii mor de foame", "Vrem democraţie, nu doar pe hârtie", "Integritatea începe cu noi", "Ne-am săturat, de-aia ne-am adunat".



UPDATE 22: 44 - Românii care trăiesc la Londra participă la un protest de solidaritate cu cele din România, se arată într-o postare pe Twitter.

UPDATE 21:50 - Toată intersecţia de la Piaţa Universităţii este blocată de manifestanţi. Oamenii strigă "Trebuie să meritaţi votul meu" şi "Nu ne cumparaţi cu o demisie".

UPDATE 21.00 - Protestatarii de la Palatul Parlamentului se întorc în Piaţa Universităţii. Potrivit unor surse, peste 20.000 de oameni protestează în Bucureşti.

Străzile şi trotuarele din zona Universitate sunt ocupate de manifestanţi.

UPDATE: Aproximativ 6.000 de oamenii sunt în piaţă, unde scandează împotriva corupţiei din sistem şi cer dreptate şi alţi lideri politici.
   
"Peste tot corupţie, nicăieri justiţie", "Toate partidele, aceeaşi mizerie", "Vrem spitale, nu catedrale", "Colectiv", "România, trezeşte-te", "Corupţia ucide" şi "Jos sistemul mafiot", cerând totodată alegeri anticipate.

Pe pancarte au scrise mesaje precum: "Nu vrem PNL, nu vrem PSD, nu vrem USL, nu pentru asta s-a ieşit ieri în stradă. Plecaţi toţi", "Dacă vă schimbaţi "Iohannis, atenţie. Ai o singură şansă. Fără securişti, fără mafioţi", "DNA, nu răspunzi decât în faţa românilor, iar românii spun: Rade-i pe toţi", "Dacă vă schimbaţi între voi, generaţia noastră vă duce la gunoi", Nou partid, nou început", "Bunicii la război, părinţii la revoluţie, noi căutam o altă soluţie".


UPDATE: Peste 2.500 de oameni sunt prezenţi în Piaţa Universităţii şi au ocupat carosabilul, blocând circulaţia pe bulevardul Magheru.

Manifestanţii au ocupat deja mijlocul bulevardului, fluturând un steag imens, circulaţia rutieră în zonă fiind întreruptă.

Protestatarii afişează pancarte pe care se poate citi: "Pentru crimă şi hoţie, noi vă vrem la puşcărie", "Jos labele de pe justiţie", dar şi mesajul "Iohannis nu uita, ţara nu este a ta".

La faţa locului sunt prezenţi şi reprezentanţi ai presei străine.

Reprezentanţii Jandarmeriei şi ai Poliţiei asigură măsurile de ordine din zonă.

O nouă demonstraţie se conturează la această oră în Piaţa Universităţii din Bucureşti. De data aceasta, protestatarilor li se alătură şi grupul clienţilor cu credite în franci elveţieni care îi cer demisia guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, relatează Antena 3.

Iniţiatorii manifestaţiei de miercuri seară au anunţat că acum bucureştenii trebuie să meargă la Palatul Cotroceni "să ceară un guvern bazat pe oameni specializati, nu politici".

"Vă anunţ că ieşirile în stradă vor avea loc în continuare. Primul pas a fost realizat. Acum, ca să putem obţine ceea ce ne dorim cu adevărat trebuie să mergem la Palatul Cotroceni să cerem un guvern bazat pe oameni specializati, nu politici! Pentru ca altfel în locul lor vor venii alţii mai răi sau nu decât proaspeţii demisionaţi. Vrem cu toţii la conducerea acestei ţări oameni cu pregătiri, cu idei, oameni inovatori, nu nise foşti securişti şi comunişti care trag cu dintii de scaune şi de bani! Lupta spre normalitate continuă!", a scris unul dintre iniţiatorii protestului.

×