x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alexandru Rafila ANUNȚĂ cum se va desfășura vaccinarea anti COVID-19. Ce se va întâmpla cu tichetele de masă

Alexandru Rafila ANUNȚĂ cum se va desfășura vaccinarea anti COVID-19. Ce se va întâmpla cu tichetele de masă

14 Feb 2022   •   16:19
Alexandru Rafila ANUNȚĂ cum se va desfășura vaccinarea anti COVID-19. Ce se va întâmpla cu tichetele de masă

Vaccinarea anti COVID-19 se va face doar la medicii de familie iar tichetele de masă oferite pentru impulsionarea imunizării vor fi sistate, anunță ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. 

„Pe măsură ce se închid centrele, trebuie să avem o alternativă unde oamenii să se poată vaccina. Centrele de vaccinare își au rostul atunci când discuți de o urgență de sănătate publică, când trebuie să existe accesibilitate, volume mari de vaccin care se vehiculează. În momentul de față, când avem puține persoane care se vaccinează, în mod normal medicii vaccinatori trebuie să devină medicii de familie, așa cum există și pentru alte tipuri de vaccin”, a explicat demnitarul. 

Acesta mai spune că tichetele de masă, în valoare de 100 de lei, acordate pentru persoanele vaccinate cu schema completă vor  fi sistate. 

„Nu cred că în momentul de față aceste tichete mai au un viitor. Discutăm despre un mecanism care a fost pus pentru stimulare, dar care nu a funcționat în mod deosebit. În perioada următoare sigur vom discuta despre această posibilitate (renunțarea la tichete - n.r.). Eu cred că ne vaccinăm să ne protejăm sănătatea, nu ca să luăm tichete.”

Tichetele de masă au început să fie oferite persoanele care s-au vaccinat complet anti COVID-19 din august 2021. 

 

×