x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alimente mucegăite, expirate din 2019, muște, mizerie, miros înțepător și excremente de animale la un restaurant din Vadu

Alimente mucegăite, expirate din 2019, muște, mizerie, miros înțepător și excremente de animale la un restaurant din Vadu

de Andreea Tiron    |    01 Dec 2022   •   22:30
Alimente mucegăite, expirate din 2019, muște, mizerie, miros înțepător și excremente de animale la un restaurant din Vadu
Sursa foto: CJPC Constanța

O cunoscută cherhana din localitatea Vadu, județul Constanța, a fost închisă temporar de inspectorii de la Protecția Consumatorului, care au găsit produse expirate, unele chiar din 2019. Descinderea CJPC a avut loc după ce procurorul Teodor Niță, tatăl tânărului care s-a împușcat în cap la Constanța în urmă cu o săptămână, a ajuns de urgență la spital, după ce a consumat produse expirate la cherhana Moessia din Vadu, după cum relatează presa locală.

”Le mulțumesc medicilor care mi-au salvat viața, după ce am fost otrăvit. Sunt niște oameni excepționali și le mulțumesc”, transmite procurorul Niță prin intermediul ”Focus Press”.

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au găsit produse alimentare fără elemente de identificare și caracterizare, ce au fost scoase din ambalajul original și rembalate de către operatorul economic fără a mai exista informații cu privire la data de valabilitate.

De asemenea, au fost găsite produse alimentare și materii prime cu termenul de valabilitate depășit din 2019, 2020, 2021 și 2022.

Inspectorii au mai găsit excremente de animal în zona de spălat vase, muște în blocul alimentar, ustensile neprofesionale, preparate ținute la temperatura camerei și produse ce aveau un miros înțepător de alimente modificate organoleptic.

Inspectorii au aplicat o amendă în valoare de 10.000 lei și au dispus măsura de oprire temporară până la remedierea deficiențelor constatate.

Au fost depistatate peste 1.000 de kilograme de produse neconforme.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹


 

×