x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alis Grasu: Toate ambulanțele din Capitală sunt dezinfectate o dată la 12 ore

Alis Grasu: Toate ambulanțele din Capitală sunt dezinfectate o dată la 12 ore

27 Feb 2020   •   14:10
Alis Grasu: Toate ambulanțele din Capitală sunt dezinfectate o dată la 12 ore
Sursa foto: Victor Stroe

Managerul Serviciului de Ambulanță București Ilfov, Alis Grasu, a spus, joi, că toate ambulanțele, indiferent de cazurile la care au intervenit, sunt dezinfectate o dată la 12 ore, iar „dacă se pune problema unui caz de coronavirus se dezinfectează imediat”.

„Am achiziționat viziere, echipamente de protecție cu mănuși cu lungimea de peste 30 de cm. S-a creat o procedură la nivelul serviciului de ambulanță. În plus se folosește o metodă foarte eficiență de dezinfecția prin nebulizare, toate ambulanțele indiferent la cazurile s-au intervenit sunt dezinfectate o dată la 12 ore, iar dacă se pune problema unui caz de coronavirus se dezinfectează imediat, după ce se scapă e echipamentul de protecție folosit în gestionarea bolnavului. Pentru orice caz identificat e anunțat medicul. Sunt foarte multe persoane car esună să ceară informații. De azi s-a introdus un Tel Verde, probabil că vor suna persoane începând de azi la acest telefon. Toate persoanele care sună și spun că vin dintr-o zonă de risc, li se iau toate datele și izolarea voluntară se face la domiciliu. Vorbim de acele persoane care provin din zone de risc”, a spus Alis Grasu, la Comandamentul organizat, joi de Primăria București.

Alis Grasu a mai spus că vor fi luate toate măsurile pentru a proteja personalul medical al Serviciului de Ambulanță.

„Nu avem probleme în acest moment în ceea ce privește reticențe la astfel de cazuri. Toată lumea a înțeles și se comportă firesc. Stocurile de protecție și dezinfectați sperăm să ne ajungă până vor fi făcute achizițiile de Ministerul Sănătății”, a adăugat Grasu, în acest context.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alis grasu ambulante