x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ALRO Slatina reduce producția de aluminiu

ALRO Slatina reduce producția de aluminiu

12 Ian 2022   •   09:20
ALRO Slatina reduce producția de aluminiu

ALRO Slatina reduce producția, trei hale fiind închise începând de marți. Astfel, producția de aluminiu electrolitic este redusă cu mai mult de jumătate. Liderii sindicatelor au discutat cu ministrul Energiei în urma unui protest.

Cel mai mare producător de aluminiu din România, ALRO Slatina, închide începând de marți o parte din halele de producție. Până în februarie, trei din cele cinci hale în care este produs aluminiu electrolitic vor fi închise, anunță reprezentanții companiei. Asta înseamnă că producția de aluminiu va fi cu mai mult de jumătate mai mică.

ALRO Slatina, care este singurul producător de aluminiu din România, continuă procesul de închidere a primei hale de producţie a aluminiului primar. Pe data de 27 decembrie, conducerea ALRO a transmis decizia de a închide trei din cele cinci hale de electroliză, ceea ce înseamnă reducerea capacităţii de producere a aluminiului primar cu aproximativ 60%, pe fondul crizei energetice. La Slatina a avut loc și un protest cu sute de salariaţi.

Atunci când se va închide hala 9, care s-ar putea finaliza în câteva zile, va trebui rezolvată problema a 60 de angajaţi, care trebuie să fie redistribuiţi în sectoarele deficitare. Liderii a trei sindicate au purtat discuții cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, care le-a transmis că s-a creat posibilitatea ca marii consumatori de energie să poată negocia şi încheia contracte bilaterale direct cu producătorii.

Marian Cilianu, directorul de producţie de la ALRO, declara, chiar cu puţin timp înainte de protestul din 6 ianuarie desfăşurat în faţa Prefecturii Olt, că ar trebui găsită o soluţie până pe data de 11 ianuarie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alro slatina