Locatarii de pe Bulevardul Nicolae Grigorescu au ieşit ieri în stradă pentru a-şi apăra spaţiul verde. Peste 4 hectare de teren, retrocedate în 2006, sunt pe punctul de a se transforma într-un mall, iar 200 de copaci ar trebui puşi la pământ.
În spatele unor firme fantomă care au cerut certificatul de urbanism de la Primăria Sectorului 3 pentru ridicarea unei construcţii gigant lângă Parcul IOR se ascund personaje cunoscute deja Jurnalului Naţional. Beneficiara, cel puţin pe acte, este aceeaşi Maria Cocoru. La cei 70 de ani ai săi, femeia deţine peste 200 de hectare în Bucureşti. Cele 4 hectare din Bulevardul Nicolae Grigorescu pot intra fără probleme la categoria cadouri pentru celebra pensionară.
În ciuda numeroaselor materiale publicate de Jurnalul Naţional despre modul în care o pensionară este interfaţa unor afaceri de milioane de euro, nici o instituţie a statului nu a luat vreo măsură. Tocmai pentru că ştiu care sunt mecanismele unor astfel de afaceri, locatarii din zonă au ieşit ieri în stradă şi au cerut anularea oricărei construcţii pe spaţiul verde din faţa blocului. Împreună cu ONG-ul Ecocivica au depus o serie de plângeri atât la Primăria Sectorului 3, cât şi la Primăria Municipiului Bucureşti şi Ministerul Mediului.
"Terenul este proprietate privată. Primăria Secoturului 3 a fost parte în procesul de anulare a titlului de proprietate. Am pierdut însă acel protest. În certificatul de urbanism pe care am fost obligaţi să îl eliberăm am precizat clar că este o zonă verde pe care nu se poate construi", a explicat Ştefan Dumitraşcu, arhitectul Sectorului 3. Potrivit OUG 114, spaţiul verde nu este construibil nici în condiţiile în care terenul este proprietate privată. În ciuda legilor care protejează zonele verzi, cele mai multe construcţii noi din Bucureşti au fost ridicate pe astfel de terenuri.
Citește pe Antena3.ro