x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Astăzi au loc din nou alegeri în două comune din România. Primii doi candidaţi au acelaşi număr de voturi

Astăzi au loc din nou alegeri în două comune din România. Primii doi candidaţi au acelaşi număr de voturi

de Redacția Jurnalul    |    23 Iun 2024   •   08:20
Astăzi au loc din nou alegeri în două comune din România. Primii doi candidaţi au acelaşi număr de voturi

Sunt alegeri, duminică, 23 iunie, pentru funcţia de primar în două localităţi din România - comuna Cheţani, judeţul Mureş, şi comuna Poşaga, judeţul Alba - unde primii doi candidaţi la funcţia de primar au obţinut acelaşi număr de voturi, la alegerile din 9 iunie.

În comuna Cheţani, judeţul Mureş, doi dintre candidaţii la funcţia de primar se află în situaţie de balotaj. Daniel Marcel Bega, propus de ADU, şi Emil Florin Mocan, propus de PSD, au obţinut, la alegerile din 9 iunie, acelaşi număr de voturi. Cei doi au obţinut câte 431 de voturi fiecare dintr-un număr total de 1.202 voturi valabil exprimate.

De asemenea, în comuna Poşaga, judeţul Alba, Aurelia Popa, propusă de PSD şi Ionel Bulgăr, propus de PNL au obţinut acelaşi număr de voturi la alegerile din 9 iunie. Aceştia au obţinut câte 345 de voturi fiecare dintr-un număr total de 690 de voturi valabil exprimate.

Astfel, în aceste două cazuri, Autoritatea Electorală Permanentă a transmis că se vor face din nou alegeri.

Alegerile în comuna Cheţani, judeţul Mureş, şi în comuna Poşaga, judeţul Alba, vor viza doar funcţia de primar şi se organizează în data de 23 iunie.

Secţiile de votare se vor deschide duminică, 23 iunie, la ora 07:00, şi se vor închide la ora 22:00, cu posibilitatea prelungirii până la ora 23:59 pentru cetăţenii care, la ora 22:00, se află în sediul secţiei de votare, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot.

Datele privind prezenţa la vot vor putea fi vizualizate în timp real, odată cu deschiderea secţiilor de votare, prin afişarea pe pagina de internet a Autorităţii Electorale Permanente - https://prezenta.roaep.ro. Rezultatele înscrise în procesele-verbale întocmite de către birourile electorale ale secţiilor de votare vor putea fi consultate pe aceeaşi pagină, imediat după întocmirea acestora.

(sursa: Mediafax)

×