x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amazon neagă veştile conform cărora va accepta Bitcoin ca mijloc de plată

Amazon neagă veştile conform cărora va accepta Bitcoin ca mijloc de plată

27 Iul 2021   •   22:30
Amazon neagă veştile conform cărora va accepta Bitcoin ca mijloc de plată
Sursa foto: amazon.com

Amazon neagă veştile conform cărora va accepta Bitcoin ca mijloc de plată. Criptomoneda ajunge din nou la 37.000 de dolari, după ce depăşise pentru scurt timp pragul mult dorit de investitori, de 40.000 de dolari.

Amazon a negat rapoartele media care anunţau că gigantul din e-commerce va accepta plăţile în Bitcoin până la finalul anului, notează Reuters, citat de ZF.

Ştirea, lansată iniţial de ziarul londonez de business City A.M., a citat o persoană din interiorul companiei, valoarea celei mai valoroase criptomonede din lume crescând ulterior cu până la 14,5%, rezultate ce au dus la atingerea pragului psihologic de 40.000 de dolari.

Astăzi, Bitcoinul ajunsese la un moment dat la 37.684 de dolari, urcând între timp până aproape de 38.000 de dolari, însă moneda este pe minus cu 1,71% în ultimele 24 de ore, potrivit datelor agregate de Coindesk.com.

„În pofida interesului pe care l-am acordat spaţiului crypto, speculaţiile cu privire la planurile pe care le-am avea cu monedele digitale nu sunt adevărate. Rămânem interesaţi de posibilităţile pe care le-am putea oferi clienţilor Amazon”, a declarat un purtător de cuvânt al gigantului american.

Cocreatorul Dogecoin explică de ce nu se va întoarce în industria crypto: „Este controlată de un puternic cartel al bogaţilor”

Pe 22 iulie, compania a postat o ofertă de angajare pentru un expert în criptomonede şi tehnologie blockchain.

Tot mai multe companii au început să accepte monedele virtuale ca metodă de plată, aducând în mainstream o clasă de active care – în urmă cu câţiva ani – era ignorată complet de marile instituţii financiare. Săptămâna trecută, şeful Tesla Elon Musk a anunţat că producătorul de maşini electrice ar putea accepta din nou plăţile în Bitcoin odată ce procesele de minare ale monedei vor prezenta semne de tranziţie către sectorul energiei regenerabile.

×
Subiecte în articol: bitcoin amazon