x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasador: China acordă o importanţă deosebită construirii hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşteşti

Ambasador: China acordă o importanţă deosebită construirii hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşteşti

24 Ian 2014   •   18:30
Ambasador: China acordă o importanţă deosebită construirii hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşteşti
Sursa foto: Ambasador: China acordă o importanţă deosebită construirii hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşteşti

Ambasadorul Chinei în România, Yuzhen Huo, a declarat, vineri, că guvernele român şi chinez acordă o importanţă deosebită implementării proiectului de construire a hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşteşti (Cluj), în prezent fiind realizate studii pentru ca această investiţie să înceapă cât mai curând.

Ambasadorul Chinei în România, Yuzhen Huo, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la finalul unei întâlniri cu primarul Emil Boc, că proiectul de construire a hidrocentralei va fi implementat "pas cu pas".

"Din punct de vedere economic, vom încuraja în continuare proiectul construirii hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşteşti. Anul trecut a fost semnat un contract de intenţii privind acest proiect de cele două părţi, iar ambele guverne acordă o importanţă deosebită implementării acestui proiect. Acum are loc un proces de discuţii aprofundate, se fac studii pentru a se începe cât mai curând proiectul. În noiembrie 2013, premierul chinez a vizitat România, iar acest proiect constituie un rezultat al vizitei şi acum avem sarcina să implementăm acest proiect. Acest proiect va fi implementat pas cu pas", a spus diplomatul chinez.

×