x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasadorul Franţei critică "lipsa de viziune" a guvernanţilor. Poziţia României faţă de refugiaţi, frapantă

Ambasadorul Franţei critică "lipsa de viziune" a guvernanţilor. Poziţia României faţă de refugiaţi, frapantă

29 Sep 2015   •   10:32
Ambasadorul Franţei critică "lipsa de viziune" a guvernanţilor. Poziţia României faţă de refugiaţi, frapantă
Sursa foto: VLADO KOS/EPA

Ambasadorul Franţei la Bucureşti, François Saint-Paul, s-a arătat "frapat" de poziţia pe care România a adoptat-o în problema refugiaţilor, catalogând reticenţa autorităţilor faţă de primirea de migranţi drept una "lipsită de viziune". "Am fost frapat de poziţia României pe chestiunea refugiaţilor. Ceea ce m-a frapat a fost absenţa de viziune pe termen lung şi de înţelegere a oamenilor politici români pe subiect şi deci poziţia defensivă, regresivă pe această chestiune de a primi 6.000 de persoane", a declarat François Saint-Paul. Acesta a adăugat că politicienilor români le lipseşte capacitatea de a anticipa. "Nu putem spune: merge bine, dar nu pot lua 2.000 de persoane în plus", a spus Saint-Paul. Ambasadorul francez a adăugat că, în opinia sa, România ar avea o capacitate enormă să se organizeze pentru primirea refugiaţilor.


Franţa se află în situaţia paradoxală de a fi ocolită de refugiaţi. Trimişi în Germania să aducă 1.000 de refugiaţi pe teritoriul francez, diplomaţii din această ţară nu au reuşit să convingă decât 600.
 

×