x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasadorul SUA, după vizitarea comunităţii de romi din Hetea: A fost o lecţie

Ambasadorul SUA, după vizitarea comunităţii de romi din Hetea: A fost o lecţie

22 Ian 2016   •   15:34
Ambasadorul SUA, după vizitarea comunităţii de romi din Hetea: A fost o lecţie

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, care a vizitat vineri mai multe localităţi din judeţul Covasna unde trăiesc comunităţi de romi, a declarat că a fost onorat de invitaţie, iar această vizită a reprezentat 'o lecţie' pentru el.

Diplomatul american a vizitat mai multe şcoli şi grădiniţe din comuna Vâlcele, respectiv satele Araci şi Hetea, precum şi locuinţele unor localnici de etnie romă şi a avut o întrevedere cu autorităţile locale.

'Sunt ambasadorul Statelor Unite ale Americii, dar reprezint Statele Unite nu doar în Bucureşti şi nu doar către demnitarii din Bucureşti, ci către toată România. Responsabilitatea mea este de a-i reprezenta pe preşedintele Statelor Unite, Guvernul american şi pe cetăţenii americani în toată România. Şi pentru a înţelege cât mai bine România şi provocările pe care le-am putea întâmpina în dezvoltarea parteneriatului dintre ţările noastre, este foarte important pentru mine să cunosc cât mai bine toată România. Aşadar, deşi unii dintre românii pe care i-am cunoscut astăzi sunt foarte defavorizaţi, sunt foarte săraci, am fost impresionat de ceea ce aţi descris dumneavoastră, de dorinţa acestor copii de învăţa şi de căldura cu care ne-au primit familiile din Hetea. Deşi condiţiile în care trăiau sunt extrem de grele, impresia mea a fost că sunt mândri de ceea ce au reuşit să realizeze în casele lor', a declarat Hans Klemm.

Ambasadorul SUA la Bucureşti a vizitat judeţul Covasna la invitaţia Asociaţiei OvidiuRo, care derulează programe educative pentru copii din comunităţile defavorizate.

×