x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasadorul SUA la Bucureşti: Dacă SUA va adopta noua legislaţie, Polonia va intra în Visa Waiver înaintea României

Ambasadorul SUA la Bucureşti: Dacă SUA va adopta noua legislaţie, Polonia va intra în Visa Waiver înaintea României

18 Mai 2012   •   06:29
Ambasadorul SUA la Bucureşti: Dacă SUA va adopta noua legislaţie, Polonia va intra în Visa Waiver înaintea României

Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucuresti, sustine ca adoptarea de catre guvernul american a noii legislatii va creste sansele romanilor de a calatori fara viza. Totusi, chiar si dupa adoptarea legislatiei, Polonia va intra in programul Visa Waiver inaintea Romaniei.

"Cred ca acest lucru se va intampla cand vom schimba legislatia referitoare la programul Visa Waiver, ceea ce incercam acum. (...) Daca legislatia va fi adoptata, Romania va avea sanse mai mari sa intre in programul Visa Waiver, iar eu sper sa fie adoptata", a declarat Gitenstein, potrivit Agerpres.

'Cred ca unele tari sunt mai aproape de a atinge acea limita, de exemplu Polonia. Si cred ca daca legislatia va fi adoptata, Polonia va intra in programul Visa Waiver inaintea Romaniei. Dar daca legislatia este adoptata, sansele Romaniei vor creste. Va fi mai usor pentru Romania sa indeplineasca cerintele", a mai spus diplomatul american.

Ambasadorul si-a motivat afirmatia avand in vedere rate refuzurilor de acordare a vizei, care este mai mica in cazul Poloniei, respective de 10%, fata de 25% in cazul romanilor. Rata depinde de cresterea economica si de categoriile de persoane care solicita viza, a explicat Gitenstein.

×