x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amendă de 5.000 de lei pentru Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, după dezvăluirea numelui jurnalistei violate

Amendă de 5.000 de lei pentru Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, după dezvăluirea numelui jurnalistei violate

20 Sep 2013   •   12:59
Amendă de 5.000 de lei pentru Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, după dezvăluirea numelui jurnalistei violate

Autoritatea de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a amendat Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 cu suma de 5.000 lei pentru că numele jurnalistei violate a fost comunicat public de un procuror din cadrul acestei instituții.

Sancţiunea a fost aplicată după ce purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 a comunicat presei numele jurnalistei violate în 10 septembrie, în zona Lacului Floreasca din Capitală.

În acest caz s-a autosesizat şi Inspecţia Judiciară, care va face verificări prealabile pentru a se stabili dacă a fost comisă o abatere disciplinară sau dacă au fost încălcate standardele de conduită înscrise în Codul deontologic al procurorilor şi judecătorilor, relatează Mediafax.

Bărbatul suspectat că a violat jurnalista, Ninel Mogoșeanu, a fost arestat pentru 29 de zile, după ce a fost prins imediat după ce a încercat să violeze o altă femeie în București.

×