x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Amenzi de peste 2,5 milioane de lei aplicate de inspectorii ANSVSA unităţilor din sectorul alimentar

Amenzi de peste 2,5 milioane de lei aplicate de inspectorii ANSVSA unităţilor din sectorul alimentar

13 Sep 2019   •   13:18
Amenzi de peste 2,5 milioane de lei aplicate de inspectorii ANSVSA unităţilor din sectorul alimentar
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Inspectorii sanitari veterinari au aplicat amenzi în valoare de peste 2,5 milioane de lei în unităţi din sectorul alimentar în urma controalelor efectuate în perioada 1 iulie - 31 august în zonele de agrement şi localităţile de interes turistic.

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au verificat 10.133 de unităţi, respectiv restaurante, pizzerii, cantine, unităţi de tip catering, cofetării şi patiserii, laboatoare de cofetărie şi patiserie, pensiuni turistice, hipermarketuri şi supermarketuri, magazine alimentare, rulote şi depozite alimentare, informează instituţia printr-un comunicat.

În urma controalelor au fost emise 21 de Ordonanţe de suspendare a activităţii şi 25 de Ordonanţe de interzicere a desfăşurării activităţii unor unităţi din sectorul alimentar.

Totodată, inspectorii veterinari au dispus măsuri de reţinere oficială şi expediere către unităţi de neutralizare pentru 3.016 kg de produse alimentare de origine animală care prezentau risc pentru sănătatea consumatorilor.

Printre neconformităţile constatate şi sancţionate în urma controalelor se numără nerespectarea normelor sanitare veterinare privind condiţiile de igienă şi temperatură în spaţiile de producţie şi comercializare a produselor alimentare, deficienţe privind etichetarea, manipularea şi depozitarea produselor alimentare, deficienţe privind asigurarea trasabilităţii cărnii de porc şi a altor produse alimentare şi comercializarea alimentelor în unităţi care nu au fost înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. AGERPRES

×
Subiecte în articol: amenzi