x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tragedie în Maramureș. Un tată și-a găsit fetița de 8 luni moartă în pătuț. Doi bebeluşi, morţi în condiţii suspecte într-o singură săptămână

Tragedie în Maramureș. Un tată și-a găsit fetița de 8 luni moartă în pătuț. Doi bebeluşi, morţi în condiţii suspecte într-o singură săptămână

de Vali Deaconescu    |    15 Dec 2022   •   13:10
Tragedie în Maramureș. Un tată și-a găsit fetița de 8 luni moartă în pătuț. Doi bebeluşi, morţi în condiţii suspecte într-o singură săptămână
Sursa foto: Unaplash.com

Dimineața de marți a adus o tragedie pentru doi tineri din Mireșu Mare, județul Maramureș. Tatăl și-a descoperit fetița de doar 8 luni moartă în pătuț. Micuța Anais a murit subit, după ce a fost diagnosticată cu o banală răceală.

Părinţii acuză medicii de la Spitalul Judeţean din Baia Mare că au tratat-o superficial. 

Vineri, fetiţa a început să se simtă rău.  Sâmbătă dimineaţa, părinţii au dus-o la Spitalul Judeţean din Baia Mare. Mama spune că fetiţa era letargică şi avea febră 40. Bunicul spune că a fost consultată iar apoi li s-a comunicat că pot să se întoarcă acasă. Mai mult decât atât, mama fetiței susține că medicul de la spital a certat-o pe motiv că nu era caz de urgență.  

”Uitați așa am stat eu 3 ore cu fetita la Spitalul județean din Baia Mare cu febra de 40 de grade. Strigător la cer! Și m-au trimis acasă ca nu e grav.. 

Nu pot să las lucrurile așa, îngerul meu e cu mine și împreună salvam alte vieți, ca nicio mamă sa nu mai aibă de trecut prin suferință asta!”, a scris mama micuței pe o rețea socială.  

Luni dimineața s-a dus la medicul de familie. Medicul de familie i-ar fi recomandat să meargă din nou la Urgență cu micuța. Familia ar fi cerut un alt tratament, lucru care s-a și prescris. Din păcate, marți dimineață, la ora 6.50, micuța a fost găsită fără viață.

"Azi, 13 decembrie, la ora 06.50, polițiștii din Șomcuta Mare au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către un echipaj S.M.U.R.D. cu privire la faptul că o minoră a decedat la domiciliu din Mireșu Mare. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că, în urma manevrelor de resuscitare efectuate de echipajul S.M.U.R.D., a fost declarat decesul minorei de 8 luni.  

În urma examinării exterioare a cadavrului nu au fost identificate urme vizibile de violență. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, în vederea efectuării necropsiei pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului. În funcție de rezultatul autopsiei, polițiștii continuă cercetările în acest caz" a declarat subinspector Ionel Cozma, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

Potrivit surselor Antena 3 CNN, cauza decesului minorei în vârstă de 8 luni din Mireșu Mare este pneumonie bazala stângă și insuficiență respiratorie acută.

Șeful Secției Pediatrie, dr. Gabriela Florian, confirmă că Urgența Spitalului este foarte aglomerată iar timpii de așteptare sunt ridicați.  

„Dacă vin 100 de copii la UPU, nu poţi să-i internezi pe toţi. Sunt situaţii când lucrurile scapă de sub control”, a declarat pentru Observator un medic de la Spitalul din Baia Mare. 

Din păcate, este al doilea caz de acest gen în ultima săptămână la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare. Înainte de Anais, un alt băiețel a fost trimis acasă cu tratament pentru roșu în gât, iar ulterior a fost internat la Secția Pediatrie. Acest lucru s-a întâmplat fără succes, deoarece băiețelul a murit la doar 3 ore. Spitalul a deschis o anchetă după cele două decese. 

Ea este Anais, fetița de 8 luni găsită moartă în pătuț, după ce medicii au trimis-o acasă cu tratament pentru roșu în gât

×
Subiecte în articol: deces Mireșu Mare bebelus Baia Mare