x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Analiştii financiari nu văd normalizarea pieţelor financiare din România înainte de finele lui 2009

Analiştii financiari nu văd normalizarea pieţelor financiare din România înainte de finele lui 2009

17 Noi 2008   •   00:00

Pieţele financiare din România nu se vor normaliza înainte de finele anului viitor, urmând ca în acest interval să aibă loc o stabilizare a acestora, sunt de părere analiştii financiar-bancari care au participat luni la o dezbatere despre impactul crizei globale asupra României.



"Normalizarea în ceea ce priveşte piaţa financiară nu vom avea încă un an, poate chiar doi", a declarat Ionuţ Dumitru, economist-şef al Raiffeisen Bank, la o dezbatere a Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari (AAFBR) pe tema "Impactul crizei financiare globale asupra României".

Economistul Raiffeisen Bank previzionează o stabilizare a situaţiei de pe pieţe, menţionând că "lupta s-a mutat în economia reală".

De asemenea, Răzvan Paşol, preşedintele Intercapital, anticipează că pieţele îşi vor reveni "nu mai devreme de sfârşitul lui 2009, poate chiar 2010".

El a apreciat că pieţele de capital îşi vor reveni mai repede decât economia.

La rândul lui, Florin Ilie, director ING Securities, a precizat în cadrul dezbaterii că SUA îşi va reveni înaintea Europei.

"Unei ţări cum este SUA i se iartă multe, unei ţări ca România nu i se va ierta niciodată, pentru că nu are putere de a obliga", a spus Ilie.
Mediafax

×
Subiecte în articol: romania